Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HRVATSKA IZ MINUTE U MINUTU

Umrla još jedna osoba iz Doma za starije i nemoćne u Koprivnici, ravnateljica podnijela ostavku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Hrvatskoj je ukupno zaraženo 2196 osoba. U Koprivnici je preminuo još jedan bolesnik, štićenik Doma za starije i nemoćne.

* Ukupno je 2196 osoba zaražena koronavirusom

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna HRVATSKA IZ MINUTE U MINUTU U Koprivnici četiri nova slučaja, oboljeli štićenici Doma za starije. Dvije županije više nisu korona free, na Braču nema novozaraženih Brač postao Wuhan SEDAM NOVOZARAŽENIH Kako izgleda život na otoku Braču? Zatvoreni kafići, vrtići, škole..."Sigurno će biti još pozitivnih"

* Preminula je 91 osoba

* Na Braču još jedno masovno testiranje

* Umrla je osoba iz Doma za starije u Koprivnici

* Ravnateljica Doma dala je ostavku

Tijek događaja i vijesti iz regionalnih stožera pratite u nastavku:

14:20 U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji nema novih oboljelih. Ozdravilo je 40 osoba. Aktivno bolesnih je još sedmero osoba.

14:00 Nacionalni stožer civilne zaštite objavio je nove informacije o epidemiji koronavirusa u Hrvatskoj. Imamo devet novih oboljelih, sedam s Brača i dvoje iz Brodsko-posavske županije. Više informacija možete pročitati ovdje.

13:30 U Koprivnici je preminula još jedna osoba pozitivna na koronavirus. Radi se o štićeniku Doma za starije i nemoćne osoba Koprivnica. Broj umrlih na području Podravine i Prigorja sada je jedanaest, a od njih je deset štićenika doma. Novooboljelih nema.

Ravnateljica Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica Vesna Križan podnijela je ostavku, piše portal Drava.info. Novi vršitelj dužnosti ravnatelja bit će imenovan sutra.

13:25 U Karlovačkoj županiji nema novooboljelih osoba od koronavirusa. Jučer je testirano 50 osoba i svi su pristigli nalazi negativni. Na kućnom liječenju još ih se nalazi troje. U Karlovačkoj županiji izliječeno je 26 osoba.

Tijekom dana kroz drive-in testiranje bit će uzeto oko 47 uzoraka.
Pod mjerama samoizolacije, kao kontakti oboljelih osoba nalaze se 262 osobe.

13:10 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata nije zabilježen nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom. Među preostalim nalazima od subote, kao i 30 uzoraka uzetih u nedjelju nema novih pozitivnih.

Ukupno je 118 zaraženih, 78 izliječenih te osam umrlih. Od početka pandemije na analizu u Zagreb poslana su 2332 uzorka. S današnjim danom hospitalizirano je pet pozitivnih pacijenta. Ukupno je 577 građana u samoizolaciji.

12:55 Na području Krapinsko-zagorske županije već trinaesti dan uzastopce nije zabilježena niti jedna novozaražena osoba koronavirusom.

Ukupan broj ozdravljenih osoba je 101, a trenutačni broj aktivnih slučajeva zaraze iznosi 37. U proteklih 48 sati testirano je 176 uzoraka, od kojih je 174 negativno, dok se za još dva čekaju rezultati nalaza.

12:30 Prema izvješću NZJZ-a Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 195 obrađenih testova s područja Splitsko-dalmatinske županije, na dan 11. svibnja 2020. nema novooboljelih osoba. U odnosu na jučerašnji dan još je šest osoba izliječeno te je na području Splitsko-dalmatinske županije do sada ukupno izliječeno 390 osoba.

142 zdravstvena djelatnika nalaze se u samoizolaciji. 46 osoba je hospitalizirano. Šest osoba nalazi se na respiratoru, od toga četiri osobe iz Splitsko-dalmatinske te dvije osobe iz Šibensko-kninske županije. Deset osoba nalazi se u karanteni hotela Zagreb na Duilovu. Na području Splitsko dalmatinske županije do sada su zabilježena 554 slučaja zaraze koronavirusom.

12:20 Hrvatska napokon putuje. Kako je bilo prvo jutro nakon ukidanja propusnica, možete pročitati ovdje.

12:15 Krizni stožer otoka Brača objavio je da su do sada uzeta 93 brisa građana.

"U Supetru je danas nastavljeno uzimanje uzoraka, epidemiološka služba iz Splita predvođena našim epidemiologom dr. Nađanom Šerićem danas je cijelo jutro u gradskoj vijećnici prema unaprijed pripremljenom planu i rasporedu testirala naše sugrađane. Dosad su uzeta 93 brisa, a planirano je da za danas predviđeno uzimanje uzoraka završi do 13 sati", priopćeno je iz stožera.

12:10 Na području Grada Zagreba nema novih oboljelih.

12:00 Vukovarsko-srijemska županija trinaesti je dan bez novooboljelih osoba od COVID-19, te je tako i dalje ukupno 40 oboljelih osoba. Trenutačno u županiji nema hospitaliziranih osoba zbog koronavirusa. U protekla 24 sata nema novih izliječenih osoba, te tako broj ukupno do sada izliječenih osoba na području županije iznosi 38.

11:50 U Brodsko-posavskoj županiji zabilježene su još dvije novooboljele osobe od bolesti COVID-19. To je već četvrti dan zaredom s novooboljelim osobama na području Brodsko-posavske županije, unutar tog razdoblja bilježi se devet pozitivnih osoba na virus SARS-CoV-2, a svi su novooboljeli dio grupe radnika pristiglih iz Švedske ili su njihovi kontakti.

Ukupan broj oboljelih osoba na području Brodsko-posavske županije tako sada iznosi 29. U posljednja 24 sata jedna je osoba ozdravila. Do sada je na području županije ozdravilo 12 osoba, a uz jednu ranije preminulu osobu, broj aktivnih oboljelih osoba sada iznosi 16.

U karanteni se trenutačno nalazi 17 osoba, od čega najviše iz BIH (11), zatim iz Srbije (2) te po jedna osoba iz Švedske, Njemačke, Finske i SAD-a. Također, jedna osoba iz karantene jučer je hospitalizirana, radi se o radniku koji je također došao u istoj grupi radnika iz Švedske te mu je nalaz pozitivan.

11:40 Na području Zadarske županije nema novooboljelih od koronavirusa, a broj ozdravljenih je danas 82. Testiranih uzoraka je 2132, a tijekom jučerašnjeg dana 49. Aktivni nadzor provodi se nad 850 osoba, a istekao je za 2942 stanovnika.

11:30 Hrvatska komora medicinskih sestara zatražila je hitni sastanak s ministricom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesnom Bedeković radi rješavanja gorućih problema 1800 medicinskih sestara koje rade u socijalnoj skrbi. Više informacija možete pročitati ovdje.

11:15 Na području Zagrebačke županije nema novih oboljelih osoba trinaesti dan zaredom. Od jučer su izliječene tri osobe. Do sada je ukupno izliječeno 110 ljudi, a četvero ih je preminulo.

11:05 Na današnji dan nema novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19 na području Sisačko-moslavačke županije. Od 34 pacijenta s područja naše županije tri pacijenta boluju od zarazne bolesti, a ostali su ozdravili.

11:00 U Osječko-baranjskoj županiji od jučer nema novih oboljelih. Broj izliječenih osoba je 104, a ukupno je oboljela 131 osoba. U bolnici je sedam, a u samoizolaciji 109 ljudi.

10:55 Na području Šibensko-kninske županije deveti dan zaredom nema novooboljelih osoba od koronavirusa. Od ukupno 90 oboljelih do danas se oporavilo njih 76.

Na Odjelu infektologije šibenske bolnice nema hospitaliziranih pacijenata oboljelih od COVID-19. Tri pacijenta iz šibenske bolnice i dalje se liječe u KBC-u Split. Pod mjerama zdravstvenog nadzora su 23 osobe, svi kontakti s oboljelim od COVID-19.

10:45 Neki su roditelji odustali od slanja djece u školu, pa je u zagrebačkim Gračanima danas samo jedno dijete došlo. Ravnatelj tvrdi da će dobiti jednako kvalitetnu nastavu kao i djeca koja su kod kuće iako je Gradski ured odlučio da će se djeca u zagrebačkim školama samo čuvati, a nastava se neće provoditi. Više o tome možete pročitati ovdje.

10:25 Na području Zadarske županije nema novooboljelih od koronavirusa, a broj ozdravljenih je danas 82. Testiranih uzoraka je 2132, a tijekom jučerašnjeg dana 49. Aktivni nadzor provodi se nad 850 osoba, a istekao je za 2942 stanovnika.

10:00 U Primorsko-goranskoj županiji nema novih oboljelih od koronavirusa. 19 osoba je pod mjerama i javljaju se epidemiolozima.

9:50 Vukovarska policija tijekom vikenda je utvrdila tri kršenja mjera samoizolacije. Do sada je PU vukovarsko-srijemska zaprimila 227 dojava i utvrdila kršenje mjera samoizolacije u 83 navrata.

9:45 U Istarskoj županiji unutar 24 sata ispitana su 24 uzorka brisa i svi su negativni na koronavirus. Nema novooboljelih. Trenutačno je na ispitivanju 19 uzoraka brisa zbog sumnje na koronavirus.

9:40 Ličko-senjska županija nema novooboljelih u posljednjih 24 sata.

9:30 Gradonačelnica Supetra Ivana Marković na društvenoj mreži komentirala je najnovija događanja na otoku Braču.

"Dobro jutro svima, nije lako danas čitati, a ni gledati kako cijela zemlja otpušta mjere, a mi ponovo krenuli sa strogim mjerama. Iznova. Ali ako smo što naučili u zadnje vrijeme, to je strpljenje i vjera da će ovo kad-tad proći.

Danas u gradskoj vijećnici testiramo nove uzorke, a nakon toga će se provesti detaljna dezinfekcija prostora i okoliša. Svi koji imate neka pitanja, kojima je potreban razgovor ili riječ utjehe možete me dobiti u inboks i pokušati ću kao do sada na sve odgovoriti.

Tu sam za sve vas. Samo polako, bez panike, iščekivanje nije lako. Najvažnije je da nema teških simptoma i da ozbiljno shvatimo mjeru distanciranja", napisala je na Facebooku.

9:25 Nakon odluke Vlade da danas počinje nastava u školama za djecu nižih razreda zagrebački Ured za obrazovanje donio je odluku da se nastava u zagrebačkim školama neće izvoditi. Stigla je i reakcija Ministarstva znanosti i obrazovanja, a nju možete pročitati ovdje.

9:10 "Na Braču smo, za sada, proširili kontakte s obzirom na to da se radi o manjem području i da se ljudi poznaju i druže. Zato ćemo samo tijekom današnjega dana uzeti još stotinjak brisova", rekla je za Hinu ravnateljica županijskoga Zavoda za javno zdravstvo Željka Karin.

Objasnila je kako je riječ uglavnom o kontaktima osoba za koje se utvrdilo da su pozitivne na COVID-19, a prošireni su kontakti prvozaraženih.

9:05 U Požeško-slavonskoj županiji trenutačno je 41. dan bez novooboljelih osoba te od 22. travnja u županiji nema ni jedne potvrđene oboljele osobe. U samoizolaciji se trenutačno nalazi 348 osoba, dva su uzorka poslana na analizu te ju ukupno testirano 699 osoba.

9:00 Na području Virovitičko-podravske županije nema novih zaraženih osoba od koronavirusa. U posljednja 24 sata testirano je 18 osoba i sve su bile negativne na COVID-19.

8:55 Hrvatska je u trećoj fazi popuštanja mjera, što znači da su nakon gotovo dva mjeseca ponovno otvoreni kafići. Velik broj građana jedva je dočekao da kafići otvore svoja vrata, a kako to izgleda jutros, možete pogledati ovdje.

8:45 U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji već 26 dana zaredom nije zabilježen nijedan slučaj zaraze koronavirusom. Na području županije trenutačno je jedna osoba zaražena koronavirusom.
U samoizolaciji je u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji 360 ljudi.

8:40 U Supetru na Braču uzimaju se brisovi kontakata koji su identificirani, kazao je za DNEVNIK.hr šef Kriznog stožera Nikola Martinić Dragan.

"Uzima se što više brisova uz pomoć epidemiologa iz Splita. Hvata se jako široki broj kontakata kako bi se cijela situacija što prije stavila pod kontrolu", objasnio je. Prvi rezultati očekuju se kasnije poslijepodne odnosno tijekom večeri.

8:10 Hrvatska je ušla u treću fazu popuštanja epidemioloških mjera - škole za dio učenika otvaraju vrata, a nakon gotovo dva mjeseca pauze počinju raditi trgovački centri, kafići i restorani, no uz stroge preporuke kojima se detaljno uređuje način njihova rada. Više informacija možete pročitati ovdje.

7:30 Program kulturnih sadržaja na otvorenom platforme Drive in kultura otvorit će filmsko-glazbeni drive-in spektakl koji od 15. do 17. svibnja na parkiralištu Hala V iza zagrebačkog Tehničkog muzeja donosi vikend domaćih filmskih hit-naslova uz popratni glazbeni program.

Kako se ističe u najavi, tijekom tri večeri posjetitelji će imati priliku doživjeti jedinstveni spoj umjetnosti i zabave iz udobnosti vlastitog automobila po principu američkog popularnog načina okupljanja mladih, drive-in kina.

7:00 Otok Brač je, kao novo žarište, zbog povećanog broja zaraženih na korak od karantene. U nedjelju navečer obrađena su preostala 43 testa od ukupno njih 92 sa otoka Brača. Od novoobrađenih testova pozitivno na COVID infekciju još je sedam osoba, i to iz Nerežišća tri, Pučišća tri i Bola jedan.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene