Obavijesti Video Pretražite Navigacija
popuštanje mjera

Hrvati jedva dočekali otvaranje kafića, pogledajte kako izgleda odlazak na kavu nakon gotovo dva mjeseca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska je u trećoj fazi popuštanja mjera, što znači da su nakon gotovo dva mjeseca ponovno otvoreni kafići. Ugostiteljima su propisane stroge mjere za rad, a goste se poziva da budu odgovorni te se drže higijene i fizičke udaljenosti. Nema zadržavanja na šanku te je propisana i udaljenost stolova.

Raditi mogu kafići i ugostiteljski objekti s terasama i bez njih, od 6 do 23 sata, pri čemu će im stolovi morati biti udaljeni 1,5 metara te se moraju pridržavati mjera zaštite posjetitelja i zaposlenika i najviših higijenskih standarda.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Kamen, krš i maslina' VIDEO Koronaparty uz hit Mate Bulića usred Zagreba: "Sve mjere ispadaju farsa. Što da mislimo mi koji ih se pridržavamo?" Jelena Pavičić Vukičević "Ovo nije dio kampanje" Pavičić Vukičević preuzela zagrebački Stožer, opozvala odluku o obveznim maskama na otvorenom: "Žao mi je što je došlo do uznemiravanja Zagrepčana"

Preporučuje se i ograničavanje broja posjetitelja, a njihov će se ulazak posebno regulirati.

Za šankom je moguće naručiti i preuzeti hranu ili napitak bez zadržavanja, a moguće je i posluživanje stajaćih gostiju ako se drže fizičkog razmaka, bez visokih stolova, uz konzumaciju iz ruke.

Zabranjuje se posluživanje grickalica u zdjelicama po stolovima, dok se posudice za začine donose nove, prethodno oprane ili dezinficirane.

Ministar Oleg Butković jutros je bio među prvim gostima na terasi u Rijeci.

Zagreb dobio i sedam novih tramvajskih linija

Zagrebački ZET danas je pustio u promet još sedam tramvajskih linija i ukinuo većinu izvanrednih autobusnih linija. Zbog šteta od potresa tramvaji još uvijek ne voze preko Trga bana Jelačića.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene