Obavijesti Video Pretražite Navigacija
hrvatska napokon putuje

Ukinute propusnice i zabrane: Provjerili smo kakvo je stanje u autobusima, vlakovima i avionima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tijekom jutra prvog dana otvaranja prometa bez ograničenja kroz Hrvatsku Autobusni kolodvor Zagreb prodao je svega 75 karata, vlakovi su popunjeni između 30 i 40 posto, a četiri zrakoplova prevezla su svega 117 putnika.

Hrvatskom se napokon može ponovo putovati bez ograničenja i propusnica, a u prometu su opet putnički autobusi i vlakovi te zrakoplovi na domaćim linijama. Međutim, zasad je interes prilično skroman.

Pročitajte i ovo Ilustracija JN.1 Dobro proučite! Ovih osam simptoma povezuje se s novom varijantom koronavirusa Koronavirus - ilustracija - 5 Umrle dvije osobe Veći skok novih slučajeva zaraze koronavirusom zabilježen u još jednoj susjednoj zemlji

Tako su tijekom jutra, do otprilike 10 sati, na zagrebački Autobusni kolodvor ušla 24 autobusa, izašla 14, a prodano je 75 karata.

"Interes putnika postoji, linije su puštene u promet, ali dosta reducirane. S obzirom na to da je najviše prijevoznika lagano otvaralo linije tijekom prošlog tjedna, kada nismo još imali informaciju o ukidanju propusnica i ostalih relevantnih informacija, mislimo da ćemo tek tijekom ovog tjedna vidjeti pravi interes putnika za sve destinacije za koje putovanje bude moguće", odgovorili su nam iz Autobusnog kolodvora.

Svi putnici autobusne karte mogu kupiti na blagajnama kolodvora ili online na njihovoj stranici.

Popunjenost vlakova tridesetak posto

Što se pak vlakova tiče, u HŽ-u kažu da su oni tijekom jutra popunjeni između 30 i 40 posto. Danas prometuju 642 vlaka.

Oni putnike mole da karte kupuju online na stranici prodaja.hzpp.hr ili putem mobilne aplikacije HŽPP KARTE. Prijevozne karte mogu se kupiti na blagajnama Zagreb Glavnog kolodvora i kolodvora Sesvete, Dugo Selo, Ivanić-Grad, Kutina, Zaprešić, Sisak, Karlovac, Rijeka, Ogulin, Zabok, Varaždin, Bjelovar, Vrbovec, Koprivnica, Virovitica, Vinkovci, Slavonski Brod, Nova Gradiška i Osijek. S obzirom na to da je zgrada Zagreb Glavnog kolodvora oštećena u potresu, blagajne su izmještene u zgradu uz 5. peron kod ulaza u Importanne Centar, Trg Ante Starčevića 1.

Karte se mogu kupiti i u vlaku bez dodatne naplate ako ulazite na kolodvoru gdje blagajne nisu otvorene. Iz HŽ-a poručuju da će od 18. svibnja otvoriti još  51 prodajno mjesto na kolodvorima i stajalištima.

Putnicima se preporučuje držanje razmaka od najmanje jednog metra te korištenje zaštitnih maski i dezinfekcija ruku na dozatorima postavljenima pri ulasku u vlakove i vagone.

Pusto i na aerodromima

Nema gužve ni na aerodromima u Zagrebu, Splitu i Dubrovniku, gdje od danas lete zrakoplovi Croatia Airlinesa. Na jutrošnjoj liniji Zagreb – Split i Split – Zagreb prevezena su ukupno 62 putnika, a na liniji Zagreb – Dubrovnik i Dubrovnik – Zagreb bilo ih je ukupno tek 55. U nacionalnom avioprijevozniku doznajemo da je nešto veća potražnja za zrakoplovima prema Zagrebu. 

Od danas je Zagreb svakodnevno letovima povezan sa Splitom i Dubrovnikom, i to po dva puta dnevno u oba smjera. I dalje jednom dnevno leti zrakoplov za Frankfurt. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene