Obavijesti Video Pretražite Navigacija
došlo svega 4,3% djece

Povratak učenika u zagrebačke škole završio fijaskom: "Nastavljamo s nastavom na daljinu, to je najbolje rješenje"

Grad Zagreb odlučio je nastaviti s nastavom na daljinu za učenike nižih razreda, nakon što je danas u škole došlo svega 4,3 posto učenika, a u 18 škola nije došlo niti jedno dijete.

U ponedjeljak su se u škole vratili i pojedini učenici, ali odluka je Vlade da većina učenika i studenata sudjeluje u nastavi na daljinu.

Pročitajte i ovo Učionica, ilustracija KRAJNJA MJERA Sve je više škola online, hoće li zbog korone to učiniti sve? Doznajemo koliko je učenika, a koliko nastavnika zaraženo Slika nije dostupna COVID pozitivni učenici Od sutra tri škole u slavonskom gradu imaju nastavu na daljinu, strože mjere i za posjete domovima za starije

Nastava od 1. do 4. razreda osnovnih škola provodit će se mješovitim modelom, dok će se za ostale učenike i studente i dalje organizirati na daljinu. No studenti će moći sudjelovati na vježbama u manjim skupinama koje se neće preklapati.

U Zagrebu je pak Gradski ured za obrazovanje odlučio kako se nastava neće održavati, već će djeca biti samo na čuvanju, zbog čega je reagiralo i Ministarstvo te kazalo da Gradski ured nema takve ovlasti.

Ivica Lovrić, pročelnik zagrebačkog Ureda za obrazovanje, rekao je na konferenciji za novinare da je održan sastanak s ravnateljima zagrebačkih osnovnih škola na kojem je dogovoreno da se nastavlja nastava na daljinu.

"Zaključili smo da su zagrebačke učiteljice i učitelji od 16. ožujka imali nastavu na daljinu svakodnevno. Zaključili smo da je to nužno nastaviti od 11. svibnja. Vidjeli smo da je svega 4,3 posto djece došlo na nastavu, a u 18 škola, od 111, nije došlo niti jedno dijete", rekao je Lovrić.  

Dodao je da zagrebačka djeca nisu bila usmjerena samo na nastavu putem televizije, već i na nastavu na daljinu. "Stoga smo dogovorili s ravnateljima da će se to nastaviti i danas. Mislimo da je to najbolje i da je u interesu zagrebačkih učenika", rekao je Lovrić.  

Upute HZJZ-a

Prema uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) koje se odnose na dječje vrtiće i osnovne škole, preporučuje se ostanak kod kuće djece i djelatnika s kroničnim bolestima te potiče na ostanak kod kuće sve djece za koju se to može osigurati.

Uputama za državnu maturu preporučuje se odvojeno pisanje A i B razine ispita kako bi se smanjio broj učenika koji u istom danu dolaze u ustanove.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene