Obavijesti Video Pretražite Navigacija
opasnost za turizam

Capakova zamjenica upozorava: "To je prvi znak za uzbunu, Hrvatska bi mogla postati crvena"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivana Pavić Šimetin, zamjenica ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, pozvala je sve da se cijepe te upozorila da bi, ako trend porasta incidencije na jadranskoj obali ne uspori, uskoro cijela Hrvatska mogla postati crvena.

Zamjenica ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Ivana Pavić Šimetin rekla je da je hrvatska obala na koronakarti Europe od jučer narančasta i da je to prvi znak za uzbunu. Apelirala je na sve koji rade u turizmu da se cijepe.

"Trebamo se svi prihvatiti posla, oni koji organiziraju događanja, putovanja, dolazak turista, pa i ostali koji trebaju dati svoj minimum, a to je cijepiti se", kaže Pavić Šimetin. 

Dodala je da trend porasta incidencije u županijama jadranske obale treba smanjiti i usporiti jer se može dogoditi da iz narančastog Hrvatska postane crvena.

"To crveno sigurno donosi puno teže uvjete za povratak stranaca iz Hrvatske u njihove matične zemlje. A to dovodi do stanja koje je bilo i prošle godine", naglasila je Pavić Šimetin u emisiji Hrvatskog radija, U mreži Prvog.

Dodala je da bi svaki pojedinac morao dati svoj maksimum, odnosno cijepiti se, da nam se to ne bi dogodilo. "Svi se trebaju cijepiti. Odmah, danas, sutra, nema odgađanja. I treba se pridržavati poznatih epidemioloških mjera - nošenje maske, distanca, izbjegavati okupljanja. To svatko može napraviti", poručila je zamjenica ravnatelja HZJZ-a.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Panika Nakon svadbe u Podravini zaražen dio uzvanika: Nitko nije provjeravao potvrde, svi su pili iz iste čaše?

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Objavio HZJZ Izolacija ponovno traje 14 dana: Zbog delta soja stigla nova pravila za bliske kontakte

Načelnik stožera Istarske županije Dino Kozlevac rekao je kako se nažalost i Istarska županija našla među narančastim županijama.

"Na svi sreću, Nijemci imaju svoju priču, svoju metodu, imaju Institut Robert Koch, koji još uvijek procjenjuje Hrvatsku po županijama te je Istra zelena", kaže Kozlevac te dodaje da Istarska županija ima nižu incidenciju nego Hrvatska.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna opet konferencija pod maskama Nacionalni stožer najavio zabranu nekih okupljanja, Capak upozorio: "Puno smo lošiji nego na početku prošle turističke sezone"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Potvrđeno 200 slučajeva Delta-soj se rapidno širi u susjednoj državi, moguća nova odluka za one koji odbijaju cijepljenje: ''Za to nemamo vremena...''

"Trenutačna situacija nije dobra zbog zdravlja, brojke se povećavaju, Istra nije izolirana", kaže Kozlevac, koji od Vlade i diplomacije očekuje da učini sve da se u Hrvatskoj epidemiološka situacija procjenjuje po županijama. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene