Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvu dozu primilo njih 470

Hrvatska protiv korone cijepila strane diplomate i njihove obitelji: "Odluka je donesena kako bi se našima u svijetu također omogućilo cijepljenje"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska je u plan cijepljenja uključila strane rezidente i krajem prošlog tjedna cijepila njih 470, a odluka je donesena kako bi se isto omogućilo hrvatskim članovima diplomatskih misija i hrvatskim rezidentima u svijetu, priopćilo je u četvrtak Ministarstvo vanjskih i europskih poslova (MVEP).

Krajem siječnja ove godine donesena je odluka o uključivanju članova diplomatskih misija i međunarodnih organizacija akreditiranih u Hrvatskoj, sa sjedištem u Zagrebu, kao i stranih rezidenta koji žive u Hrvatskoj u hrvatski plan cijepljenja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pozvali premijera na ostavku Više tisuća ljudi prosvjedovalo protiv mjera i programa cijepljenja, vodio ih kardiolog koji vladi poručuje: "Biramo da vi ne birate umjesto nas" Slika nije dostupna kaos ide dalje Pozvali sve na cijepljenje, a doza im nestalo već nakon 10 minuta: "Kako da budemo odgovorni?"; Stiglo i objašnjenje: "Došli su nam iz susjednih županija..."

Ova odluka je donesena kako bi se ostvario reciprocitet i kako bi se hrvatskim članovima diplomatskih misija i hrvatskim rezidentima u svijetu omogućilo cijepljenje, navodi se u priopćenju.

Cijepljenje za strane rezidente organizirano je pod istim uvjetima i istim prioritetima kao i za hrvatske građane, kada je započelo cijepljenje 3. skupine stanovništva, očekujući da će tako biti i za hrvatske rezidente u svijetu.

Prvom dozom cjepiva je 9. svibnja cijepljeno oko 470 članova diplomatskih misija i međunarodnih organizacija te članova njihovih obitelji.

Zbog spriječenosti određenog broja diplomata i članova obitelji (ramazanski mjesec, odsutnost zbog putovanja ili drugi opravdani razlog), dodatno cijepljenje bit će organizirano sljedeći tjedan za oko 100 osoba, najavio je MVEP.

Organizacija cijepljenja i komunikacija sa stranim veleposlanstvima ostvarena je suradnjom Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Diplomatskog protokola MVEP-a, dodaje se u priopćenju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene