Obavijesti Video Pretražite Navigacija
slijedi kazneni postupak

Kakvi genijalci: Jedan se napio pa se odlučio provozati, drugi se namjerno sudario. Obojica su bila zaražena koronom

Stop policija (Ilustracija: Hrvoje Jelavic/PIXSELL)
Stop policija (Ilustracija: Hrvoje Jelavic/PIXSELL)
Zaražen covidom i sa 2,67 promila alkohola u krvi Medulinom je u nedjelju automobil vozio 37-godišnjak, a nakon što mu istekne samoizolacija, policija će uz prekršajni protiv njega pokrenuti i postupak zbog kaznenog djela širenja i prenošenja zarazne bolesti.

Iz istarske policije u ponedjeljak su priopćili da su oko 17:20 u Medulinu zaustavili "opel" pulskih registracija i 37-godišnjem vozaču alkotestom izmjerili 2,67 promila.

Osim toga, obavljenim provjerama utvrđeno je kako mu je zbog zaraze COVID-om određena posebna mjera liječenja u kući do 21. studenoga.

Policija će protiv njega pokrenuti prekršajni postupak zbog kršenja Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a nakon samoizolacije i liječenja slijedi mu i kazneni postupak zbog širenja i prenošenja zarazne bolesti.

Za vožnju s više od 1,5 promila predviđena je kazna od 10.000 do 20.000 kuna, dok je za širenje i prenošenje zarazne bolesti predviđena kazna zatvora do dvije godine..

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VOZIO PIJAN Zbog višestrukog kršenja prometnih propisa, sud kaznio pijanog vozača zabranom vožnje

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VRATIO SE NAKON BIJEGA Kaos u Puli: Pijani vozač bježao policiji pa se zabio u nekoliko automobila, kontejnera i govornicu. Bježao i motociklist pa sletio s motora

Inače, tijekom proteklog vikenda policija je u Istri zabilježila 13 prometnih nesreća, od čega šest s ozlijeđenim osobom i sedam s materijalnom štetom.

Kontrolirana su 587 vozača, iz prometa su zbog prekršaja isključeni 21 vozač i četiri vozila te je utvrđeno ukupno 165 prometnih prekršaja.

Zaražen sjeo u auto pa se namjerno sudario

Riječki policajci su, pak, dovršili kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom, prijetnje te širenje i prenošenje zarazne bolesti.

On je krajem listopada, unatoč tome što mu je izrečena mjera izolacije zbog bolesti COVID-19, napustio svoj dom te upravljajući osobnim vozilom na području Rujevice u Rijeci izazvao prometnu nesreću namjerno udarivši u osobno vozilo 29-godišnjaka. Oštećenik je vozilom uspio pobjeći, ali ga je u međuvremenu nazvao osumnjičenik te mu uputio ozbiljne prijetnje.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, protiv osumnjičenika podnijeta je kaznena prijava mjerodavnom državnom odvjetništvu te je predan pritvorskom nadzorniku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene