Obavijesti Video Pretražite Navigacija
dobio dozu deksametazona

Trumpovi liječnici: "Dva puta mu je pala razina kisika. Ide mu dobro, već u ponedjeljak bi mogao biti u Bijeloj kući"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Donald Trump ima koronavirus, a kao događaj na kojem se mogao zaraziti navedeno je imenovanje Amy Coney Barrett sutkinjom Vrhovnog suda. Trumpovi su liječnici ponovno izvijestili o njegovu stanju. Kažu da je predsjednik dobro.

"Ide mu vrlo dobro, dobro odgovara na terapiju i ako će sve biti u redu, brzo će se vratiti u Bijelu kuću", rekao je dr. Sean Conley, liječnik Donalda Trumpa na konferenciji za medije u nedjelju. Dodao je da bi predsjednik SAD-a najranije u ponedjeljak mogao biti otpušten iz bolnice, piše AP.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Borba protiv pandemije Biden pozvao Trumpa da podrži nošenje maski: "Kakav je to mačo stav? Budi domoljub, zaboga" Slika nije dostupna Opet šokirao! Trump izašao iz bolnice, gdje je bio na liječenju zbog korone, pa na terasi Bijele kuće ponovno napravio skandal: "Nemojte se bojati COVID-a"

Dodao je da, kao i od svake druge bolesti, postoje usponi i padovi u liječenju. 

"Tijekom svoje bolesti, predsjednik je imao dvije epizode prolaznih padova u zasićenju kisikom. Raspravljali smo o razlozima za to i hoćemo li uopće intervenirati'', rekao je Conley. Zbog toga je dobio dozu deksametazona (steroidni lijek), a na pitanje li primao kisik, Trumpov je liječnik kazao da to mora provjeriti.

Gdje se zarazio?

Donald Trump 26. rujna ugostio je više od 200 ljudi u Bijeloj kući kako bi im svečano objavio da za mjesto sutkinje Vrhovnog suda namjerava nominirati Amy Coney Barrett.

Ona je negativna na koronavirus.

Upravo se taj događaj spominje kao onaj na kojem je Trump mogao "uhvatiti" virus, jer je tek manji broj uzvanika nosio masku, o čemu svjedoče brojne fotografije, navodi CNN. 

Na tom događaju bili su brojni visoki republikanski dužnosnici, a mnogi od njih zaraženi su koronavirusom. Zaražena je i prva dama Bijele kuće Melania Trump. 

Među zaraženima je i bivša Trumpova savjetnica Kellyanne Conway, senator savezne države Ute Mike Lee, senator Sjeverne Karoline Thom Tills te šef sveučilišta Notre Dame John Jenkins. Zarazio se i Trumpov voditelj predizborne kampanje Bill Stepien. Svi oni bili su na travnjaku Bijele kuće prilikom predstavljanja nove sutkinje Vrhovnog suda. 

Na koronavirus se testirao i potpredsjednik Mike Pence i njegova supruga, a rezultati su u nedjelju pokazali da su oboje negativni, piše CNN.

U nedjelju je Trump na svom Twitteru pozvao građane da glasaju za njega. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene