Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oprečne izjave

Trumpov liječnik tvrdi kako se američki predsjednik osjeća dobro. Neimenovani izvor unio nemir: "Simptomi su jako zabrinjavajući"

Liječnik Donalda Trumpa izvijestio je javnost kako se američki predsjednik osjeća dobro te nema temperaturu ni probleme s disanje, no anonimni izvor dobro upoznat s njegovim zdravstvenim stanjem tvrdi kako su simptomi zabrinjavajući.

Liječnik Donalda Trumpa, dr. Sean Conley, održao je konferenciju za medije ispred bolnice Walter Reed tijekom koje će iznio najnovije informacije o zdravlju američkog predsjednika. Osim njega, na konferenciji je bio i Trumpov tim doktora.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Borba protiv pandemije Biden pozvao Trumpa da podrži nošenje maski: "Kakav je to mačo stav? Budi domoljub, zaboga" Slika nije dostupna Opet šokirao! Trump izašao iz bolnice, gdje je bio na liječenju zbog korone, pa na terasi Bijele kuće ponovno napravio skandal: "Nemojte se bojati COVID-a"

Jedan od Trumpovih liječnika rekao je da je Trump dobrog zdravlja i da nema poteškoća u disanju.

"Važno je napomenuti da predsjednik već 24 sata nema temperaturu", rekao je Conley te dodao, odgovarajući na pitanje novinara, da zasad nema razloga za zabrinutost.

Ipak, rekao je Conley, još se ne zna kada će Trump moći izaći iz bolnice.

Conley je rekao da je Trumpu koronavirus dijagnosticiran u četvrtak popodne, nakon što je testiran zbog bliskog kontakta sa zaraženom osobom.

Također, Conley je rekao da je Prva dama dobro i da nema indikacija da bi trebala biti zaprimljena u bolnicu.

Neimenovani izvor: "Simptomi su zabrinjavajući"

Američki predsjednik Donald Trump nije još na putu sigurnog oporavka od covida-19 i neki od njegovih vitalnih znakova u zadnja 24 sata bili su jako zabrinjavajući, rekao je u subotu izvor dobro upoznat s njegovim zdravstvenim stanjem.

Ocjena tog izvora u suprotnosti je s mišljenjem liječničkog tima koji je na konferenciji za novinare u subotu ustvrdio da je američki predsjednik "jako dobro”.

Jedan od tih liječnika rekao je da im je Trump kazao: "Osjećam se kao da bih mogao danas odšetati odavde”.

Izvor, koji je želio ostati neimenovan, rekao je da će idućih 48 sati biti kritično kada je riječ o Trumpovu zdravlju.

Liječi se Remdesvirom

Trump je u bolnici Walter Reed započeo liječenje Remdesivirom, čija je prvenstvena namijena liječenje ebole, ali se pokazao učinkovitim i u borbi s koronavirusom.

Osim toga, Trumpu je u petak ujutro liječnik ubrizgao koktel antitijela koji je još uvijek u fazi kliničkog ispitivanja i nije službeno odobren. 

Tijekom večeri se oglasio i sam predsjednik. Na Twitteru je zahvalio liječnicima i medicinskim sestrama na trudu.

''Liječnici, sestre i svi u odličnoj bolnici Walter Reed i drugim institucijama koji su im se pridružili su nevjerojatni! Izniman napredak postignut je u posljednjih 6 mjeseci u borbi protiv ove kuge. Uz njihovu pomoć se osjećam dobro'', napisao je Trump.

Nakon debate zaraženo 11 osoba

Jedanaestoro osoba iz organizacije predsjedničke debate u utorak navečer u Clevelandu, sada su pozitivni na COVID-19, potvrdile su gradske vlasti.

Clevelandske vlasti su u priopćenju navele da prema prvim informacijama niti jedna oboljela osoba nije zaražena na debati.

Chris Wallace, moderator debate između kandidata Donalda Trumpa i Joea Bidena, otkrio je da je predsjednik s obitelji na debatu stigao prekasno da bi ga stigli testira ti na koronavirus, javlja Daily Mail.

''Stigli su tek u utorak popodne. Dakle, nije bilo dovoljno vremena za testiranje i debatu u 21 sat te večeri'', kazao je Wallace.

''On je pravi ratnik''

Zaraženom predsjedniku Trumpu brz oporavak su na Twitteru poželjela njegova djeca Eric i Ivanka Trump.

''Donald Trump je pravi ratnik. Borit će se istom snagom i odlučnošću kojima se bori za Ameriku svaki dan. Pozivam vas da mi se pridružite u molitvama za njegov oporavak. Nikad nisam bio ponosniji na nekoga", napisao je njegov sin.

Trumpova kćerka Ivanka brz oporavak je poželjela i prvoj dami Melaniji. ''Molim za oporavak mog oca i Melanije i za sve one koji su pogođeni koronavirusom. Dok se kroz ovo bore zajedno, predsjednik će se nastaviti boriti za ljude ove divne zemlje", napisala je.

Melanijina glasnogovornica rekao je za Daily mail da se prva dama osjeća dobro. ''Gospođa Trump je dobro. Simptomi joj se nisu pogoršali i odmara se. U kontaktu je sa svojim suprugom i liječi se u bolnici Walter Reed'', kazala je.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene