Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ukupno 2280 pozitivnih

Stožer objavio da je u Hrvatskoj danas 11 novih slučajeva zaraze, naknadno stigla i informacija o još jednom iz Makarske

Milan Bandić
Milan Bandić DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Milan Bandić Galerija 1/1 >>
Nacionalni stožer objavio je kako je u zadnja 24 sata novozaraženo 11 osoba. Među novooboljelima iz Splita je i učenik 4. razreda te Irkinja koja je bila u samoizolaciji. I u Zagrebu je utvrđeno pet novih slučajeva zaraze. Naknadno je stigla i informacija da je zaražena i jedna osoba iz Makarske.

Nacionalni stožer civilne zaštite objavio je da je u posljednja 24 sata zabilježeno jedanaest novih slučajeva pa je do sada ukupno zabilježeno 2280 pozitivnih osoba na virus Covid-19. Dosad su se oporavile 2142 osobe. Preminulo je 107 osoba, a još je 31 osoba na liječenju, nitko nije na respiratoru.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dobra epidemiološka situacija Istarski stožer odlučio: Od 22. veljače i srednjoškolci na nastavi u razredima Učenici, ilustracija - 2 Popuštanje mjera Od idućeg tjedna učenici svih razreda vraćaju se u škole? Dvije županije ostaju na oprezu: "Situacija u okruženju veoma je zabrinjavajuća"

Jedna novooboljela osoba je iz Zagrebačke županije, pet iz Splitsko-dalmatinske županije i pet je novooboljelih osoba iz Grada Zagreba. U međuvremenu došla je informacija i da je još jedna osoba zaražena u Splitsko-dalmatinskoj županiji, u Makarskoj. 

Zaražen i dječakov otac i još jedno dijete iz obitelji

Desetogodišnji učenik osnovne škole u Splitu pozitivan je na koronavirus.

Osim dječaka u njegovoj su obitelji zaraženi još jedno dijete, te njihov otac. Provest će se testiranje cijelog razreda koji pohađa dijete, a testove će ponoviti i za dva tjedna. Za to vrijeme svi učenici tog razreda su u samoizolaciji.

Dječak je virus najvjerojatnije dobio od svog djeda koji je bio zaražen. Uskoro bi trebali stići nalazi još testiranih osoba koje su bile u kontaktu s dječakom, ali i još dvojicom pozitivnih pacijenata, od kojih je jedan hospitaliziran.

Na splitski Zavod za infektologiju je pak prebačen pacijent s Odjela pulmologije jer je pozitivan na koronavirus.

Zaraza je otkrivena i u splitskom Centru za autizam gdje je obolio jedan djelatnika čiji je otac bio u Srbiji. Čim su stigli nalazi, ravnateljica Anja Jelaska pozvala je sve volontere da do daljnjega ostanu kod kuće. U Centru su trenutno epidemiolozi Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije.

Još se čeka da utvrde tko će u samoizolaciju, tko na testiranja, a tko će biti slobodan. Ono što se za sada pouzdano zna jest da će epidemiološkom obradom biti zahvaćeno jako puno kontakata.

Među novooboljelima je i državljanka Irske koja je od dolaska u Hrvatsku u samoizolaciji.

Petero zaraženih u Zagrebu

Pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Grada Zagreba Vjekoslav Jeleč izvijestio je da je u posljednja 24 sata pet novozaraženih. ''Nažalost imamo pogoršanje u Zagrebu, kao i u Hrvatskoj'', poručio je Jeleč i apelirao na pridržavanje mjera. ''Žao mi je što se ovo događa'', rekao je gradonačelnik Milan Bandić i pozvao Zagrepčane da budu još discipliniraniji.

''Teško smo bili došli do nule, a sad imamo 4 do 6 novooboljelih dnevno'', rekao je. ''Ovo je naš glavni grad, jedina domovina i moramo čuvati svaki ljudski život'', zaključio je. Jedan novooboljeli je s Instituta Hrvoje Požar, jedna je importirana iz Srbije, a za troje nije utvrđen način zaraze.

Kako nam je potvrdio ravnatelj Instituta Hrvoje Požar Dražen Jakšić, potvrđena je zaraza koronavirusom kod još jednog zaposlenika.

Kazao je kako je jučer testirano 10 zaposlenika i jedan student, od čega je jedan zaposlenik dobio pozitivan rezultat na koronavirus, što sveukupno u toj ustanovi čini šest zaraženih koronavirusom. Novozaraženi nema simptome te je utvrđeno da je zapravo on prvozaraženi među zaposlenicima tog Instituta.

Podsjetimo, u utorak je potvrđena zaraza kod zaposlenika Instituta koji je simptome razvio još 5. lipnja kada je posljednji put bio na poslu. Infekcija mu je potvrđena dva tjedna kasnije, nakon čega su testirani i njegovi bliski kontakti.

Danas je na testiranje naručeno šest zaposlenika, a samoizolaciji je njih 19. Jedan od njih ima povišenu temperaturu, ostali su bez simptoma. Prvootkriveni hospitalizirani zaposlenik je stabilno, dobro se oporavlja.

Jakšić je potvrdio i da je sam testiran u srijedu te da je nalaz negativan.

U Istri nema novooboljelih, Požeško-slavonska županija 35. dan bez korone

Iz Stožera civilne zaštite Istarske županije u petak ujutro izvijestili su kako su u posljednja 24 sata na županijskom Zavodu za javno zdravstvo ispitana 24 uzorka i svi su negativni na koronavirus. Novooboljelih nema, što je odlična vijest s obzirom da je ta županija u četvrtak izvijestila o dvoje zaraženih.

Iz Stožera civilne zaštite Požesko-slavonske županije izvijestili su da i dalje nemaju aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom, što je 35. dan bez novooboljelih u toj županiji. Na analizu je poslano 11 uzoraka, te je ukupno testirano 1416 osoba.

Nacionalni Stožer civilne zaštite jučer je izvijestio kako je Hrvatskoj zabilježeno 11 novih slučajeva.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene