Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dolazi vrijeme analize

Britanija od Kine traži odgovore o epidemiji: "Trebaju biti otvoreni kad je riječ o njihovim pogreškama"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kina mora odgovoriti na pitanja vezana uz informacije koje je podijelila o epidemiji novog koronavirusa, ali se analiza njezine uloge treba napraviti kasnije, izjavio je u ponedjeljak britanski ministar obrane.

Na upit radija LBC treba li Kina odgovoriti na pitanja o tome koliko je brzo izvijestila svijet o razmjerima krize, ministar obrane Ben Wallace odgovorio je kako smatra da mora. "Vrijeme za analizu o tome bit će nakon što sve budemo imali pod kontrolom i prođemo kroz to, a gospodarstva se vrate u normalu", kazao je Wallace.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Novi slučaj Pronašli koronavirus u zamrznutim pilećim krilcima: Uvezli ih iz jedne od najpogođenijih zemalja Slika nije dostupna Ipak bolji od ostatka Zapada Zabilježili najmanji broj novozaraženih od kraja srpnja, ali najveći dnevni broj umrlih koji su pozitivni na COVID-19

"Kina treba biti otvorena i transparentna... kada je riječ o njezinim pogreškama, ali i uspjesima", istaknuo je. Wallace je odbio komentirati medijske navode da u izvješću obavještajnog konzorcija Five Eyes stoji da je Kina lagala o epidemiji koronavirusa.

Australski Daily Telegraph objavio je kako se u izvješću na 15 stranica tvrdi da je Kina namjerno sakrila ili uništila dokaze o epidemiji. Američki državni tajnik Mike Pompeo izjavio je u nedjelju da postoje "značajni dokazi" da je koronavirus nastao u kineskom laboratoriju, ali nije osporio zaključak obavještajnih službi SAD-a da čovjek nije stvorio taj virus.

"Postoje značajni dokazi da je virus izašao iz laboratorija u Wuhanu", izjavio je Pompeo gostujući u emisiji "This Week" televizijske postaje ABC. Koronavirus se pojavio prošle godine u Kini i do sada je od njega preminulo oko 240.000 ljudi diljem svijeta, od čega više od 67.000 u SAD-u. (Hina)


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene