Koronavirus u Brazilu
Koronavirus u Brazilu Foto: Afp

Brazil je izvijestio o 1541 smrtnom slučaju od koronavirusa u posljednja 24 sata, što je drugi najveći dnevni broj umrlih otkako je ta država pogođena pandemijom prije godinu dana, a ukupni broj mrtvih prešao je brojku od 250 tisuća.


Brazilsko ministarstvo zdravstva priopćilo je o 65.998 novih slučajeva koronavirusa zabilježenih u četvrtak, pa je ta južnoamerička zemlja dosad je imala 10,4 milijuna zaraženih, čime zauzima treće mjesto iza Sjedinjenih Država i Indije, dok je po broju umrlih druga.

Vezani članci Probna svadba - 1 Dnevnik Nove TV na prvoj legalnoj svadbi u Hrvatskoj od početka pandemije: Sve je isto kao na pravoj, ali nedostaje jedan detalj Qantasov zrakoplov Vlastita zemlja ih odbila zbog straha od korone: Sada su se konačno vratili kući, ali ono što su morali pritom napraviti rijetko se viđa

"Brazil se suočava s novom fazom pandemije s tri puta zaraznijim inačicama virusa", rekao je ministar zdravstva Eduardo Pazuello. On je rekao kako je Brazil osigurao 13,5 milijuna doza cjepiva te da vlada planira do sredine godine cijepiti polovicu zemlje od 210 milijuna stanovnika.

Predsjednik zemlje Jair Bolsonaro, krajnje desničarski populist koji se usprotivio mjerama i rekao da neće uzimati niti jedno cjepivo protiv COVID-19, kritiziran je zbog svog odgovora na pandemiju i sporog uvođenja cjepiva.