Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POLICIJSKI SAT I LOCKDOWN

Merkel zatražila izglasavanje novog zakona zbog korone, burne reakcije u parlamentu

Merkel se na sve načine bori da zaustavi pandemiju u Njemačkoj. Zatražila je od parlamenta da izglasa novi zakon koji bi dozvolio, ako se poveća zaraza, da u pokrajnama odmah započne policijski sat ili lockdown.

Svjetska zdravstvena organizacija upozorila je na veliko povećanje zaraženih koronavirusom. U cijelom svijetu broj se u posljednja dva mjeseca gotovo udvostručio i na putu je da obori pandemijske rekorde.

Veliko povećanje novozaraženih posljednjih nekoliko dana događa se i u Njemačkoj. Kancelarka Angela Merkel zato je zatražila od parlamenta da izglasa novi zakon po kojem bi u pokrajinama automatizmom stupali na snagu policijski sati i zatvaranja kada bi se povećale stope zaraze. Ali neki zastupnici glasno su negodovali.

''Policijski sati nisu novi izum, nego pod sadašnjom Uredbom za zaštitu od zaraze'', rekla je Merkel.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna obavijestili odvjetništvo Drama u Splitu: Muškarac djeci pokazivao pištolj pa ga prislonio na sljepoočnicu

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OD PONEDJELJKA Pojedine županije objavile nove odluke o načinu održavanja nastave: Dio učenika vraća se u klupe, a u nekima promjena neće biti

''Gospođo kancelarko, mogu li iznijeti općenito zapažanje. Drage kolegice i kolege, kakvo god vaše pojedinačno mišljenje bilo, ne vjerujete li da bi u svjetlu izvanredne situacije i zabrinutosti naših građana naša rasprava trebala to održavati? Molim vas'', komentirao je Wolfgang Schaeuble, predsjednik njemačkog parlamenta. 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene