Merkel se na sve načine bori da zaustavi pandemiju u Njemačkoj. Zatražila je od parlamenta da izglasa novi zakon koji bi dozvolio, ako se poveća zaraza, da u pokrajnama odmah započne policijski sat ili lockdown.


Svjetska zdravstvena organizacija upozorila je na veliko povećanje zaraženih koronavirusom. U cijelom svijetu broj se u posljednja dva mjeseca gotovo udvostručio i na putu je da obori pandemijske rekorde.

Veliko povećanje novozaraženih posljednjih nekoliko dana događa se i u Njemačkoj. Kancelarka Angela Merkel zato je zatražila od parlamenta da izglasa novi zakon po kojem bi u pokrajinama automatizmom stupali na snagu policijski sati i zatvaranja kada bi se povećale stope zaraze. Ali neki zastupnici glasno su negodovali.

''Policijski sati nisu novi izum, nego pod sadašnjom Uredbom za zaštitu od zaraze'', rekla je Merkel.

Pištolj, ilustracija Drama u Splitu: Muškarac djeci pokazivao pištolj pa ga prislonio na sljepoočnicu

Prazna učionica, ilustracija Pojedine županije objavile nove odluke o načinu održavanja nastave: Dio učenika vraća se u klupe, a u nekima promjena neće biti

''Gospođo kancelarko, mogu li iznijeti općenito zapažanje. Drage kolegice i kolege, kakvo god vaše pojedinačno mišljenje bilo, ne vjerujete li da bi u svjetlu izvanredne situacije i zabrinutosti naših građana naša rasprava trebala to održavati? Molim vas'', komentirao je Wolfgang Schaeuble, predsjednik njemačkog parlamenta. 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr