Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odgovorio Milanoviću i Bernardiću

Plenković: ''Je li pritisak kada se glavnoj državnoj odvjetnici kaže da je moj čovjek ili bivšem državnom odvjetniku da je moj batler?''

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u odgovorio je u petak na kritike predsjednika SDP-a i predsjednika države.

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković rekao je u petak da na parlametnarnim izborima očekuje pobjedu u 9. i 10. izbornoj jedinici. ''Drago mi je da će ministar Beroš, koji se pokazao sjajan u ovoj krizi, imati priliku biti na listi", rekao je Plenković.

Oštar odgovor Milanoviću i Bernardiću

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Zamalo ostao bez glasa Plenković u zanosu komentirao rezultate istraživanja Dnevnika Nove TV: "Pokažimo svima tko je najveća stranka u Hrvatskoj'' Andrej Plenković Intervju uoči izbora Plenković otkrio koje uhićenje je promijenilo Milanovićevo ponašanje, priznao i veliku grešku: "Ona nije trebala biti u Vladi"

Odgovorio je na kritike predsjednika SDP-a Davora Bernardića i predsjednika Republike Zorana Milanovića da upravo on vrši pritisak na DORH.

"Ja predlažem da ih vi i ostali mediji pitate kakav je to stav gospodina Milanovića prema glavnoj državnoj odvjetnici ako kaže da je ona moj čovjek? Ja vas molim da vi analizirate je li to pritisak na glavnu državnu odvjetnicu. Je li pritisak na bivšeg glavnog državnog odvjetnika kada mu gospodin Bernardić kaže da je on moj batler?

Je li pritisak na glavnog državnog odvjetnika kada mu gospodin Bernardić u raspravi za novu glavnu državnu odvjetnicu, kad se izglasalo povjerenje, nabraja jedan po jedan slučaj kojim bi se DORH trebao baviti? E kada se odgovori na to pitanje, onda možemo govoriti o tome što su pritisci na DORH i tko ih i kako radi'', poručio je Plenković.

Istaknuo je da nije pritisak kada se traži isti tretman prema svima. ''Pogotovo nije pritisak od predsjednika Vlade koji, za razliku i od Milanovića i od Bernardića, jako dobro razumije što je to podjela vlasti, koja je nadležnost sudova, a koja je nadležnost Državnog odvjetništva, koja je nadležnost hrvatske Vlade'', rekao je.

Uhićenja su dokaz neovisnosti policije

Kaže da su uhićenja u aferi vjetroelektrana najbolji dokaz ''potpune neovisnosti rada policije i rada Državnog odvjetništva''.

''Da ovdje postoji neka nevidljiva ruka, kojom recimo upravljam ja, onda se vjerojatno taj slučaj ne bi dogodio. Onda bi čekali neki oportuni moment, recimo za godinu dana, da to ugleda svjetlo dana. Ako nema, onda vidimo tko tu radi pritisak, a tko pušta tijelima da rade ono što sukladno zakonu trebaju raditi. Tu je ta razlika u borbi protiv korupcije između naše Vlade i ovoga što govore predstavnici SDP-a, bez obzira hoće li ići na izbore. Između ostalog, jedan od njih ne poštuje niti Dan državnosti. To su prave teme", poručio je Plenković.

O ZDS: O toj su temi najglasniji SDP-ovci

Osvrnuo se i na odluku Visokog prekršajnog suda prema kojoj poklik ''Za dom spremni'' u pjesmi Bojna Čavoglave Marka Perkovića Thompsona nije prekršaj. Kaže da je to tema u kojoj su najglasniji članovi SDP-a.

''Ta pjesma postoji negdje od '90, '91. godine. Što se događalo ovo cijelo vrijeme? Nastala je neka prešutna tolerancija. Ja sam nebrojeno puta osudio ustaški zločinački režim. Čuli ste danas i stajalište Ustavnog suda. Što se tiče preporuka Vijeća, ono je bilo vrlo precizno i jasno formulirano za koje prigode. Za svaku drugu prigodu nije dopušteno", zaključio je premijer.

Kada je riječ o ženama na listama HDZ-a, Andrej Plenković je rekao da će se truditi da se velik broj članica nađe na listama. ''HDZ uvijek vodi računa o tome da naše članice budu kvalitetno zastupljene", poručio je šef HDZ-a.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene