Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Više zaraženih nego od SARS-a

Dobre vijesti: Svi putnici i članovi posade smiju napustiti kruzer World Dream, među njima je i 6 Hrvata

Kineski kruzer izbliza
Kineski kruzer izbliza DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Kineski kruzer izbliza Kineski kruzer izbliza Foto: DNEVNIK.hr +0 Kineski kruzer Galerija 1/2 >>
Nakon što su svi testirani na koronavirus, putnici i članovi osoblja kruzera World Dream Cruise Ship, kojih je ukupno 3600, smiju napustiti brod koji je bio u karanteni.

Svih 3600 putnika i članova osoblja, među kojima je i šestero Hrvata, smiju napustiti kruzer World Dream Cruise Ship koji je bio u karanteni u Hong Kongu. Nakon što su svi prošli pretrage utvrđeno je da nisu pozitivni na koronavirus, javlja RT.

Pročitajte i ovo Pismo kapetana Marka Bekavca Kriminalizaciji pomoraca Potresno pismo kapetana koji sedam mjeseci leži u zatvoru: "Nevin sam u pritvoru s ubojicama, teroristima, krijumčarima droge" Slika nije dostupna Bio na kruzeru u karanteni Ispovijest muškarca zaraženog koronavirusom: "Nije tako strašno. Terapija su mi bile litre i litre energetskih pića"

Respiratorni uzorci uzeti od 1800 članova posade su negativni na koronavirus koji je ubio više od 800 ljudi u kontinentalnoj Kini, rekao je dr. Leung Yiu-hong, visoki zdravstveni dužnosnik.

Brod je bio zadržan na hongkonškome terminalu Kai Tak Cruise u srijedu nakon što su dužnosnici informirali operatora kruzera da su tri prijašnja putnika imala pozitivne testove na koronavirus.

"Ministarstvo vanjskih i europskih poslova je putem Veleposlanstva RH u NR Kini zaprimilo potvrdu da se na brodu World Dream Cruise Ship u Hong Kongu nalazi šestero hrvatskih državljana.

Veleposlanstvo RH u NR Kini u kontaktu je s nadležnim tijelima te će hrvatskim državljanima pružiti svu potrebnu konzularnu i drugu pomoć, u okviru svoje nadležnosti", rekla nam je ranije glasnogovornica ministarstva.

Kruzer je stavljen pod karantenu nakon prijave dijela članova posade koji su se požalili na visoku temperaturu.

Virus je na tom kruzeru dijagnosticiran trima Kinezima iz unutrašnjosti zemlje koji su krstarili od 19. do 24. siječnja, kada su iskrcani u južnom kineskom gradu Guangzhou, rekao je zdravstveni odjel Hong Konga.

Šestero Hrvata se, podsjetimo, još uvijek se nalazi u karanetni na američkom kruzeru Diamond Princess koji se nalazi u Japanu. Oni su isto tako dobro i nemaju simptome zaraze koronavirusom.

Inače, broj umrlih u epidemiji koronavirusa premašio je broj žrtava epidemije SARS-a prije 17 godina. Umrlo je ukupno 813 ljudi, zaraženo je više od 37 i pol tisuća.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene