Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokrovitelj Telemach

''Jednako iskustvo promjena trebaju imati svi!": Predstavljeni 5G podatkovni paketi s najviše giga do sada i 5G telefon dostupan svima

Novi Telemahov 5G telefon
Novi Telemahov 5G telefon PR
Aktualno Galerija Adrian Ježina Adrian Ježina Foto: PR Adrian Ježina Adrian Ježina Foto: PR Damir Vrsajković Damir Vrsajković Foto: PR Predstavljena mreža budućnosti i Telemahov 5G telefon Predstavljena mreža budućnosti i Telemahov 5G telefon Foto: PR +7 Adrian Ježina Galerija 1/12 >>
Sigurno ste čuli za mrežu budućnosti: 5G mreža nova je generacija mobilne mreže koja transformira način na koji živimo, radimo i zabavljamo se. Donosimo nešto više o 5G tehnologiji - zašto je važna i kako mijenja način na koji se svijet povezuje i komunicira, ali i o uređaju uz koji ju je lako istraživati.

Na tiskovnoj konferenciji Telemach je predstavio pogodnosti koje su pripremili za svoje korisnike ove jeseni, uključujući i revolucionarno povećanje podatkovnog prometa postojećim i novim korisnicima, kojim mogu uživati u svim prednostima 5G mreže budućnosti, ali i android 5G uređaj proizveden baš za Telemach koji će s lakoćom pratiti njezin razvitak.

Današnje potrebe korištenja interneta traže sve veće brzine za sve više istovremeno povezanih uređaja. 5G tehnologija omogućuje novu vrstu mreže koja je dizajnirana za povezivanje gotovo svih i svega, uključujući strojeve, objekte i uređaje. Namijenjena je pružanju većih vršnih brzina prijenosa podataka , veće pouzdanosti, povećane dostupnosti i ujednačenijeg korisničkog iskustva za više korisnika. Veća izvedba i poboljšana učinkovitost osnažuju nova korisnička iskustva i povezuju nove industrije.

"Primijetili smo da se s razvojem tehnologija, mijenja i razvija korisničko iskustvo, a glad za gigama je sve veća. Kako bi odgovorili na promjene, u Telemachu ne pratimo, već stvaramo trendove, osiguravajući najbolje iskustvo.", rekao je Adrian Ježina, predsjednik Uprave Telemacha Hrvatska.

Novi Telemahov 5G telefon Adrian Ježina (Foto: PR)

Stoga, osluškujući potrebe korisnika, ovaj je operator odlučio svoje mobilne pakete obogatiti dodatnim gigabajtima. Ovo je odlična vijest za sve korisnike jer se, neovisno o postojanju ugovorne obveze, svim postojećim i novim korisnicima Start paketa se udvostručuje podatkovni promet na 12 GB, dok se postojećim i novim korisnicima Top paketa podatkovni promet diže sa 40 GB na čak 60 GB, pri čemu cijena paketa ostaje nepromijenjena. Postojeći korisnici ne moraju poduzeti ništa kako bi uživali u novim pogodnostima, već ih dobivaju automatski.

"Svjesni smo da tehnologija napreduje rapidno i da se inovacijski ciklus smanjuje iz godine u godinu. Pogledajmo samo koliko je vremena prošlo između 3G i 4G tehnologija, koliko je prošlo između 4G i 5G i koliko da ćemo prijeći na 6G tehnologije", dodao je Damir Vrsajković, izvršni direktor razvoja proizvoda koji je istaknuo i kako u Telemachu vjeruju da jednako iskustvo promjena trebaju imati svi. Pritom se ne usmjeravaju samo na dobivanje novih korisnika, već ovim putem i postojeće korisnike Start i Top paketa nagrađuju za ostanak u Telemachu.

Novi Telemahov 5G telefon Damir Vrsajković (Foto: PR)

"Da bismo stvorili pravo 5G korisničko iskustvo, imamo tri stupa. Jedan je infrastruktura, drugi su paketi, a treći stup je portfolio telefona. Sa sva tri stupa zaokružujemo moćno 5G iskustvo koje je istovremeno i najpristupačnije. Možemo govoriti o svojevrsnoj demokratizaciji 5G tehnologije. ", dodao je Adrian Ježina, predsjednik Uprave Telemacha Hrvatska.

Zato je Telemach za svoje korisnike ove jeseni pripremio još jednu novost, a to je Telemach 5G telefon koji će se uz tarifni paket Unlimited moći dobiti za samo 1 euro. Njihova misija je proširiti 5G iskustvo na sve, učiniti ovu mrežu dostupnim svima, ne samo geografski nego i cjenovno. Komunikacija, rad, učenje, informiranje i zabava bez kompromisa sada će biti dostupna svima uz najnoviju tehnologiju.

Kako iskoristiti sve blagodati 5G mreže?

Ono što nas zanima je kako nama u životu koristi 5G mreža. Prije svega, to je, kako objašnjava Adrian Ježina, predsjednik Uprave Telemacha Hrvatska, gigabitno iskustvo bilo kada i bilo gdje. Uz Telemach 5G telefon korisnici s gotovo bilo kojeg mjesta u Hrvatskoj imaju priliku surfati velikim 5G brzinama. To znači da korisnici mogu imati puno bolje iskustvo s uslugama koje zahtijevaju vrlo brze odzive poput gaminga, virtualne stvarnosti ili rada od kuće. Telemach korisnicima uvijek nastoji pružati više pa u vremenima rastućih životnih troškova dodatno obogaćuje njihove pakete. Start, Top i Unlimited Telemach mobilni paketi od sada uključuju 5G brzine bez dodatne naknade za nove i postojeće pretplatnike.

Novi Telemahov 5G telefon Damir Vrsajković i Adrian Ježina (Foto: PR)

Što znači veća brzina na 5G mreži?

Na 5G mreži film će se učitati 85 posto brže, za skidanje mobilne igre trebat će vam samo 17 sekundi, a prije je prosjek bio gotovo dvije minute. Omiljeni glazbeni album skinut ćete za deset sekundi umjesto za jednu minutu, koliko vam je to dosad u prosjeku oduzimalo vremena, a za, primjerice, primanje 10.000 e-mailova trebat će vam samo minuta u odnosu na gotovo sedam minuta na 4G mreži.

Nadogradnja je ovo na Telemachova prethodna ulaganja u 5G mrežu koja je već prisutna u svim velikim, ali i brojnim manjim hrvatskim gradovima, kao i turističkim središtima diljem zemlje. Damir Vrsajković na održanoj konferenciji za medije rekao nam je kako Telemach 5G telefon odgovara na korisničke potrebe rada na brzoj i pouzdanoj mreži. Kako kaže, sada im je omogućeno još brže i efikasnije dijeljenje znatno veće količine podataka prilikom preuzimanja različitih sadržaja.

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Telemach po najvišim profesionalnim standardima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene