Ivica Puljak (Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL)
Ivica Puljak (Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL) Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Nositelj zajedničke liste stranke „Pametno“ i „Unije Kvarnera“ na izborima za Europski parlament Ivica Puljak izjavio je u srijedu u Dubrovniku kako dosadašnji hrvatski članovi Europskog parlamenta nisu dovoljno zastupali i poticali Hrvatsku i Europu kakvu želimo, a po njemu, dokaz tome je da je Hrvatska na dnu svih europskih ljestvica.


''Idemo prema dolje i to je razlog zašto smo se uključili u politiku. Želimo u Europskom parlamentu mijenjati te odnose, uložiti volju i želju za dobrobit naših građana“, rekao je Puljak na konferenciji za novinare na Stradunu te objasnio kako lista odražava onakvu Hrvatsku i Europu kakvu lista želi graditi - inovativnu i poduzetnu.

Vezani članci Ivica Puljak (Foto: Marin Tironi/PIXSELL) Puljak: S optimizmom gledamo na snažnu, ujedinjenu i naprednu Europu Neovisni za Hrvatsku (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL) Neovisni za Hrvatsku: Bez izlaska na izbore ne može se ostvariti demokratska volja

''Riječ je o Europi ljudi koji su svoje karijere već ispunili ili ih tek počinju graditi na vrlo zdravim temeljima. Na listi smo okupili stranačke i nestranačke kandidate, mlade, poduzetnike, odvjetnike, profesore. Europa treba biti utemeljena na slobodi kretanja ljudi, roba, usluga i kapitala, a lista se zalaže da te slobode budu i veće. Hrvatska treba što prije ući u Schengenski sporazum, kako bi se otvorilo tržište za sve koji žele živjeti i raditi u Hrvatskoj. Naravno, uz kontrolu granica“, izjavio je Puljak.

Dodao je da je Europa izvanredno mjesto za život, a lista koju nosi želi graditi snažnu, ujedinjenu i naprednu Europu, u kojoj svatko može uspjeti.

''Želimo Europu koja potiče poduzetništvo i veća ulaganja u istraživanja, znanost i razvoj. Takva će Europa imati više radnih mjesta i bolje radne uvjete. Prestat ćemo s lažnom dilemom trebaju li biti zadovoljni radnici ili poslodavci, jer će u takvoj Europi obje skupine biti zadovoljne“, rekao je Puljak.

Kandidatkinja Viktorija Knežević podsjetila je kako Europska unija otvara prilike za ostvarenje velikih projekata poput Pelješkog mosta, ali je važno i kakvi smo mi.

Knežević je ustvrdila da je projekt Pelješkog mosta ugrožen "zbog očiglednih korupcijskih tendencija", da se poništavaju natječaji za pristupne ceste.

"Korupcije ima svugdje u svijetu, ali je pitanje kako se s njom nosimo, a za to nam trebaju jake institucije. Na primjer, kroz veće plaće sucima“, ocijenila je Knežević. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju