Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SATIMA RAZGOVARALA S USKOK-om

Zviždačica iz Državnih nekretnina za Dnevnik Nove TV: "Za sve imam dokaze. Nije me strah. A ministra Horvata pozivam na kavu''

Aktualno Galerija Maja Đerek - 1 Maja Đerek - 1 Foto: DNEVNIK.hr Maja Đerek - 2 Maja Đerek - 2 Foto: DNEVNIK.hr Maja Đerek - 3 Maja Đerek - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Domagoj Mikić Galerija 1/4 >>
USKOK je u petak ispitao Maju Đerek, zviždačicu iz Državnih nekretnina koja je ukazala na nepravilnosti i nezakonitosti u toj tvrtki. S njom je za Dnevnik Nove TV razgovarao reporter Domagoj Mikić.

Maja Đerek, zviždačica iz Državnih nekretnina, pozvana je u USKOK na temelju opsežne kaznene prijave koju je podnijela prije mjesec dana, a u kojoj je opisala detalje oko zlouporabe položaja i ovlasti i pogodoavanja na štetu tvrtke protiv direktorice Renate Sabo i drugih osoba. U svojem je iskazu prozvala i dodjeljivanje stanova ministru Mariu Banožiću i predstojniku premijerova ureda Zvonimiru Frki Petešiću.

Ispitivanje je danas trajalo oko četiri sata, otkrila je. "Davala sam izjave o svemu onome što sam navela u kaznenoj prijavi na 37 strana i 45 priloga", objasnila je.

''Na tapeti su bile nepravilnosti u Državnim nekretninama i o tome kako se postupalo i pogodovalo određenim zakupnicima i određenim drugim subjektima koji su stavljani u povoljniji položa od nekih drugih'', kazala je.

Nisu uspjeli sve odraditi jer je, kako tvrdi, njezinih dokaza jako puno i u ponedjeljak nastavljaju. Ministri Banožić i Horvat imali su komentare na njezine istupe. "Ne bih rekla da su oni iznijeli ništa da pobiju moje tvrdnje'', kazala je.

''Pozivam ministra Horvata na jednu kavu pa da ja njemu sa svojim dokazima dokažem da to nije točno", dodala je. Čvrsto vjeruje u svoje dokaze, istaknula je.

U slučaju Frke Petešića je sporno što se stan obnovio neovisno od cijele zgrade, kazala je Đerek. "Vidi se da su Državne nekretnine provele jednostavnu javnu nabavu isključivo za njegov stan. Uostalom, i neke od spornih stvari su priznale i same Državne nekretnine", rekla je i dodala da je USKOK nije ispitivao o tome.

Njezina bivša tvrtka tvrdi da pod paravanom zviždačice širi dezinformacije u medijima. "Oni nisu ponudili nikakav protudokaz za sve moje tvrdnje. Ja sam nepravilnosti prijavljivala od prvog dana otkad sam postojala direktoric Sektora unutar te tvrtke i nastojala sam riješiti nepravilnosti unutar sustava, ali mi nikad nitko nije odgovorio. Onda sam počela prijavljivati van sustava... pa i ministru Horvatu", objasnila je.

Prije 13 mjeseci poslala je dopis u kojem je navela sve nepravilnosti koje su se događale i koje se još uvijek događaju u Državnim nekretninama.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon tvrdnji zviždačice Državne nekretnine reagirale na tvrdnje o stanu ministra Banožića: "Neistinito su prikazane informacije"

Pročitajte i ovo Maja Đerek Prijavila brojne nepravilnosti Zviždačica o stanu ministra Banožića: "Meni je nadređena rekla da je bila s njim u tom stanu i da je izabran za njega"

Od tužbi ne strahuje. "Zato što za sve imam dokaze, a neke od mojih navoda su priznali relevantni sudionici svega toga. Nije me strah", zaključila je, a čvrsto vjeruje da USKOK neće odbiti njezinu kaznenu prijavu zbog svih prikupljenih dokaza.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene