Požar na Kamešnici iznad Sinja je još aktivan, a gase ga dva Airtractora AT-802.


Zračne snage iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane u četvrtak su angažirane u gašenju nekoliko požara u Splitsko-dalmatinskoj i Šibensko-kninskoj županiji, priopćila je Samostalna služba za odnose s javnošću i izdavaštvo MORH-a.

Vezani članci Požar u Buzinu (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Drama u Zagrebu: Izbio požar na obiteljskoj kući, troje ljudi ozlijeđeno Požar u Kaliforniji (Foto: AFP) Evakuirane tisuće ljudi: Požar u Kaliforniji guta sve pred sobom, spaljeno najmanje 25 kuća

Požar na Kamešnici iznad Sinja je još aktivan, a na njemu djeluju dva Airtractora AT-802. Požarište Dinara na kojem zračne snage svakodnevno sudjeluju u gašenju još od 3. kolovoza također je aktivno te je tamo angažiran Airtractor.

Kod Klisa gdje se ponovno razbuktao požar (Kliško polje) djeluje jedan Canadair CL-415, dok na novom požarištu Plavno kod Knina požar gase jedan Canadair i dva helikoptera Mi-8 MTV, navodi MORH.

Od kliških vatrogasaca doznaje se da je taj požar u četvrtak poslijepodne stavljen pod nadzor gasitelja.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone, 1. lipnja, zračne snage 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a sudjelovale su u gašenju 188 požara (66 u Šibensko-kninskoj, 64 u Splitsko-dalmatinskoj, 46 u Zadarskoj, devet u Dubrovačko-neretvanskoj, dva u Ličko-senjskoj i jedan u Istarskoj županiji).

Zračne snage su u dosadašnjem dijelu protupožarne sezone ostvarile više od 1560 sati naleta, pri čemu je izbačeno oko 46 tisuća tona vode te je prevezeno 218 vatrogasca i vojnika i 25 tona vatrogasne opreme i vode do požarišta. (Hina)