Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Analiza stručnjaka

VIDEO Snimke otkrivaju promjene kod Milanovića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na premijerovu imidžu radi čudotvorac za kampanje Alexander Braun. Među ostalim, premijer se ležernije oblači, jede čvarke i nazdravlja rakijom. Ono što ne mijenja je stav prema oporbi.

Što su izbori bliže, premijer Zoran Milanović sve više pegla svoj imidž. Na tome, ali i imidžu SDP-a radi ugledna američka konzultantska tvrtka - točnije Alexander Braun - čovjek kojeg zovu čudotvorcem za kampanje. I dok ministri kažu kako ne vide promjene u premijerovu ponašanju - struka ih itekako vidi! No pitaju se - što je radio posljednje tri godine.

Braunovi klijenti Clinton i Blair

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Objava na Facebooku Milanović poručio: "Hrvatska ne može podnijeti još četiri godine Plenkovićeve vlasti" Oleg Butković Na Facebooku Milanović dolazi u Opatiju, Butković ga pozvao u goste: "Možeš mi u četiri oka reći odgovore, dočekat će te i kravica..."

Ležernije se oblači. Jede čvarke. Nazdravlja rakijom. Slika se s građanima. Imidž mu pegla vrhunski američki stručnjak među čijim su klijentima bili i Tony Blair te Hillary Clinton. Iako Brauna puno plaćaju - ministri u premijerovu ponašanju ne uočavaju nikakve promjene.

Može li američki guru pomoći Milanoviću?

'On se ponaša živi i radi kako je to radio i do sada jedino je to pitanje kako to mediji prenose', rekao nam je ministar Gordan Maras.  'Meni je to sve isto u posljednje tri godine', kaže ministar zdravlja Siniša Varga.  'Nisam išao za time pa ću sad obratit veću pozornost', poručio je ministar Darko Lorencin.

'Boji se izbora'

Za razliku od ministara – PR stručnjakinja Marina Čulić Fisher promjene vidi. Milanović se obratio stručnjacima, kaže, jer se boji izbora.

'S jedne strane je dosta odlučniji po pitanju donošenja odluka koje su do sada izostajale i koje su bila glavna kritika rada njegove Vlade, a s druge strane je u samoj retorici ublažio na neki način svoje izjave, pomalo bahati stav koji je imao drugačije izgleda vidimo da više ni ne skija po Austriji nego po Hrvatskoj što je sve skupa pozitivno - samo je pitanje je li možda došlo prekasno', objašnjava Marina Čulić Fisher.

SDP je konačno dobio glasnogovornika. Milanović ideološke teme izbjegava. No ono što ne mijenja - stav je prema oporbi.

VIDEO 'Kako je ono bilo prije 11 godina - visok, zgodan, plavih očiju, govori jezike. Pazite s tim'

No više od ičeg voli progovoriti na stranom jeziku - niti to ne mijenja.

'Kako kaže pjesma; I can see clearly now... Sada jasno vidim'

Ali zato što su izbori bliže - itekako mijenja - smatra profesor Cipek, političke poteze.

'Građani imaju kratko pamćenje'

'Jasno se znalo da s tim švicarcima nešto nije u redu pa se tu ništa nije poduzimalo, jasno se znalo da su ljudi prezaduženi, jasno se znalo i da u drugim državama postoji zakon o osobnom stečaju - tako da su to sve mjere mogle biti donesene na početku mandata ove Vlade', smatra profesor Tihomir Cipek.

No građani, tvrdi Cipek, imaju kratko pamćenje. I većina razmišlja bolje ikad nego nikad. 'I naša psihologijska istraživanja pokazuju da se unazad tri mjeseca pamti pojedini politički događaj', kaže Cipek.

Zna to i američki stručnjak Alexander Braun. Pitanje je samo što će smisliti u samoj završnici pred parlamentarne izbore. I hoće li građani pamtiti što sve nije učinjeno.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene