Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još jedan referendum

Milanović: Referenduma o ćirilici neće biti dok sam premijer

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Milanović je rekao kako se Hrvatska ulaskom u EU obvezala raznim konvencijama koje ne dozvoljavaju referendume koji se tiču prava nacionalnih manjina.

'Referenduma o ćirilici neće biti dok sam ja premijer. Postoje pravni mehanizmi i konvencije koje smo potpisali prilikom ulaska u Europsku uniju koji ne dozvoljavaju referendume koji se tiču prava nacionalnih manjina', izjavio je u ponedjeljak premijer Zoran Milanović na proslavi Dana Grada Osijeka.

Pročitajte i ovo Zvonimir Mršić, Zoran Milanović Greška Milanovićev bliski kolega: ''Je li sada svima jasno?'' Zoran Milanović komentar Lane Ružičić Zoran Milanović tipka...

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara: Skupili smo dovoljan broj potpisa!

Najavio je promjenu Ustava kojom će se spriječiti referendum o ćirilici.

Milanović je također naveo kako do referenduma neće doći čak ni nakon što je Stožer za obranu hrvatskog Vukovara prikupio dovoljan broj potpisa za raspisivanje referenduma.

Uz taj je referendum još jednom komentirao i referendum o ustavnoj definiciji braka. Istaknuo je kako rezultati ništa bitno za Hrvatsku ne mijenjaju, a motive glasača zašto je većina zaokružila 'za' nije želio komentirati.

'Ionako je u pripremi Zakon o registriranom partnerstvu koji će biti jedan moderan, europski zakon koji će istospolnim parovima omogućiti da ostvare svoja prava', rekao je Milanović, ali dodao da njime neće biti obuhvaćeno posvajanje djece.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene