Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kao da je Goebbels potpisao

Milanović se obrušio na HDZ: "Kriminalna banda mi je ukrala i falsificirala izjavu pa krenula plašiti ljude"

Zoran Milanović
Zoran Milanović Foto: Tom Dubravec/Cropix
Zoran Milanović se oglasio o objavama HDZ-a u kojima je njegova izjava izvučena iz konteksta.

Nakon što je HDZ u petak izrezao pet sekundi izjave Zorana Milanovića pred novinarima te ju predstavio u krivom kontekstu da bi se činilo da prijeti da će ih pohapsiti i oteti djecu, stigla je reakcija predsjednika Republike.

"Najprije je HDZ-ova kriminalna banda ukrala i falsificirala moju jučerašnju izjavu i krenula plašiti ljude svojim prljavim uratkom koji kao da je potpisao sam Goebbels. Ja sam upozorio kako je gangsterski Ustavni sud spreman učiniti sve da zaštiti HDZ-ove lopove od gubitka izbora. Na pitanje novinara može li Ustavni sud poništiti SDP-ovu izbornu listu nakon izbora, odgovorio sam da takav gangsterski Ustavni sud 'nakon izbora može i pohapsiti ih sve i uzeti im djecu za taoce', misleći na SDP-ove ljude s izborne liste. Jasno da ne može jasnije biti, ali HDZ-ovi lopovi su u panici pa izmišljaju i lažu cijeloj Hrvatskoj u oči, kao što su navikli svih ovih osam godina", napisao je na svojem Facebook profilu.

"I ne lažu samo oni najprljaviji među njima, stranački štakori koji čuče u tmini HDZ-ovih podruma i grizu po narudžbi Andreja Plenkovića, već lažu i ovi bezlični politički nametnici, poput Božinovića i Katičića, koje u HDZ-u drži isključivo glad za vlašću i novcem jer bez toga su nitko i ništa. Naravno, moraju se dodvoriti vođi bande u nadi da će opet za njih biti mjesta. I dok ja izlazim iz kruga vojarne kako bih razgovarao s novinarima o izborima - jer u vojarni nema mjesta politici i strančarenju – Božinović čak vodi HDZ-ovu kampanju okružen hrvatskim policijskim specijalcima", dodao je.

Pročitajte i ovo Sandra Benčić, saborska zastupnica Za Dnevnik Nove TV Sandra Benčić otkrila programske prioritete i najavila što će tražiti od USUD-a i DIP-a: "To se ne smije dogoditi jer je to put u nemire"

Kad su vidjeli da se njihove laži ne primaju, nastavio je, u subotu se oglasila i "desna ruka HDZ-ove kriminalne bande, Lažljivi list Hanžar medija".

"Iako je njihov novinar bio u Vinkovcima i slušao moju izjavu, Hanžar glodavci danas otkrivaju kako se 'društvenim mrežama širi snimka', a zapravo HDZ-ova pokvarena obmana. Ne pišu o sadržaju cijele snimke kako bi razotkrili HDZ-ovu laž, već istu laž sluganski šire u nadi da će novac i dalje pristizati na račun. Znaju u Hanžar mediji da će za njih novca i posla biti samo dok je Plenkovićeva banda na vlasti", zaključio je.

HDZ-ova sporna objava

Podsjetimo, HDZ je u petak na svojim društvenim mrežama objavio pet sekundi njegove izjave koje su izvučene iz konteksta.

"To je Hrvatska kakvu bi Milanović htio. Znali smo da kršitelj Ustava želi i hapsiti i tužiti i presuđivati, ali nismo znali da želi Hrvatima čak i otimati djecu. A boji se dati ostavku i sučeliti se s Andrejem Plenkovićem", stoji u objavi stranke.

Međutim, iz cijele izjave je jasno da je Milanović odgovarao na pitanje očekuje li da će Ustavni poništiti SDP-ovu listu nakon parlamentarnih izbora.

"Onda mogu počet hapsit, neselektivno, probat pa će vidjeti dokle će doći. Ne smiju, ne smiju dirati datum izbora", rekao je, nakon čega ga je novinar pitao i može li Ustavni sud poništiti datum izbora.

"Pa kažem: pohapsiti ih sve i uzeti im djecu za taoce, kao što su sada uzeli SDP za taoce", zaključio je.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene