Zoran Milanović (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)
Zoran Milanović (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Kolinda Grabar-Kitarović na Ovčari je pridržavala vojnika. Milanović se na Facebooku oštro obrušio na nju tvrdeći da se na taj način otkrio identitet vojnika koji je trebao ostati tajna te da je to kazneno djelo.


Zoran Milanović oštro se na Facebooku obrušio na predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović. Prilikom paljenja svijeća na Ovčari u ponedjeljak pomogla je vojniku da, kako su pisali neki mediji, zapali svijeću i položi je na grob.  

Vezani članci Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije (Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL) - 1 Aleksandar Vučić čestitao Zoranu Milanoviću na pobjedi na predsjedničkim izborima Vinko Gegić Bobetko u stožeru Kolinde Grabar-Kitarović Jučer je u stožeru Grabar-Kitarović galamio protiv Sotone, ali danas poručuje: "Žao mi je"

"Gledam jučerašnji TV prilog s Ovčare, u kojem precjednica i 'vrhovna zapovjednica' perfidno 'pripomaže' ranjenom hrvatskom vojniku da položi krunicu na križ. Trenutak kasnije novinar nam pojašnjava kako se radi o pripadniku specijalnih postrojbi, ranjenom u incidentu u Afganistanu, kojom je prilikom, na užas cijele Hrvatske, smrtno stradao jedan njegov suborac", počeo je status Milanović i objasnio da je identitet vojnika trebao ostati tajna. 

"Tko je TV ekipi otkrio/la identitet hrvatskog specijalca i namjerno doveo/la do toga da se objavi njegova slika, a sve kako bi istaknuo/la 'brižnost' naše precjednice? Koja moralna hijena stoji iza ovog bijednog čina? Radi se, prije svega, o sasvim ozbiljnom kaznenom djelu, s jasno izraženom namjerom izlaganja riziku zaštićene osobe i više državne vrijednosti, s namjerom pribavljanja osobne koristi.

Pri svemu ovom nebitno je hoće li se vojnik ikada vratiti u djelatni sastav - njegov identitet je zauvijek TAJNA. Svjestan je toga, kao vojnik, bio i ministar obrane koji je štitio njegov identitet kada ga je posjetio u bolnici. Imamo potpuno nedoraslu i nezrelu predsjednicu. O moralu da i ne govorim. Najveća su opasnost za hrvatsku vojsku etički i politički obezglavljeni lideri. Prvo ih u nedogled zadržavaju u odavno besmislenim misijama, a onda ih, ranjene, kao sitan kusur rabe u svojim sitnim političkim kockarlucima", završio je status Zoran Milanović.