Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zoran Milanović dao je izjavu za medije povodom aktualne političke situacije u Hrvatskoj.


U 16.25 sati u Izvanrednim vijestima Nove TV gledajte obraćanje Tomislava Karamarka

'SDP će sutra u Saboru glasati za odlazak Vlade, ako točka bude na dnevnim redu', kazao je Zoran Milanović.

Na pitanje kako komentira ostavku prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka Milanović je kazao kako je to trebao napraviti ranije.

Vezani članci Zoran Milanović (Foto: Dnevnik.hr) Milanović: ''Predsjednica djeluje u dogovoru s Beogradom i malim čaršijskim nacionalistima'' Slika nije dostupna Afera Konzultantica: Evo kako je počela najveća politička kriza u Hrvatskoj!

'SDP će glasati za opoziv Tihomira Oreškovića. Naš cilj su novi izbori i odlazak cijele ove Vlade. To je naš cilj, o tome je sada razgovaralo predsjedništvo SDP-a i donijeli smo jednoglasnu odluku. Najavili su da će sutra biti glasanje nepovjerenja Vladi, ali tko zna, možda tu odluku skinu s dnevnog reda. To je loša, opasna Vlada i mi ćemo za to glasati. Jest da je ljeto, ali građanima je ovo važna stvar. Što se nas tiče izbori mogu biti odmah, spremni smo već 15. srpnja. Da zemlja dobije jasniji izborni rezultat i novu Vladu. Nadam se da će predsjednica voditi računa o tome što građani žele', kazao je Milanović.

Dodao je i kako SDP nije razgovarao ni s Mostom ni s HDZ-om.

'Ni s kim ne razgovaramo, ni s Mostom ni s HDZ-om. Ja razgovor ne bih odbio, ali kontakata nema. Most mora sam odlučiti hoće li podržati inicijativu za raspuštanje Sabora. Neka sami izraze svoju volju. Donijeli su odluku da idu s HDZ-om i sada bi bilo dobro da posljedice snose samo oni, ali to se proširilo..'.

Dodao je još kako je odluka Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa SDP-u nebitna, jer je, kako je rekao, sadašnja situacija puno ozbiljnija od sukoba interesa.