Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zoran Marinović, ratni reporter, vratio se iz Alepa

"Dopustili smo da ovi uplakani dječaci dobiju divnu priliku da jednom postanu bezumni koljači"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ratni fotoreporter, suradnik Nove TV i portala Dnevnik.hr, Zoran Marinović, vratio se iz Sirije i ratom porušenog Alepa, gdje je među rijetkim reporterima svjedočio osvajanju Alepa od strane državnih snaga.

Sirija je nepristupačna brojnim novinarima i reporterima, a ulazak u Alepo, gotovo je nemoguć i za nekolicinu onih koji su ušli u Siriju.

Od kada je sirijska državna televizija objavila da je grad pod nadzorom vojske, Zoran Marinović iz dana u dan javljao je situaciju s terena za Dnevnik Nove TV s mjesta „nezamislive ljudske tragedije i destrukcije“, kako je konstatirao u jednom od javljanja. Profesionalno i hrabro, gledateljima Nove TV u Hrvatskoj donio je direktna svjedočanstva i reportaže s mjesta događanja, a koja nisu imali prilike vidjeti i čuti na niti jednoj drugoj hrvatskoj televiziji.

„Ovo je mjesto ekstremnih emocija. Tuga i očaj su gotovo opipljivi. I tko zna po koji put žrtvu će podnijeti nevini i slabi. Golema količina stresa i straha prati one koji su upravo izašli. Probijajući se kroz koridore. Strašno je vidjeti ljude koji su upravo izgubili svoje najbliže. Nema riječi koje bi to opisale. Na ovome mjestu možemo podignuti spomenik paloj humanosti. Jer, nismo uspjeli prekinuti taj surovi krug. Dopustili smo da se mržnja nadoveže na osvetu. I onda opet osveta na mržnju. Dopustili smo da ovi uplakani dječaci, koji izlaze iz ruševina, dobiju divnu priliku da jednom postanu bezumni koljači. To smo dopustili. Mi.“, rekao je Marinović nakon povratka, a već je krenuo u daljnje planiranje svojih reporterskih aktivnosti na Bliskom istoku.

Pročitajte i ovo Zoran Marinović u Afganistanu - 2 ZORAN MARINOVIĆ za Dnevnik Nove TV EKSKLUZIVNO iz Afganistana: ''Talibani gaze ljudska prava, ali donijeli su i nešto što ta zemlja očajnički treba'' Saša - 1 Svijet se prisjetio Černobila U prazne ulice napuštenog Pripjata i desetljećima nakon najveće nuklearne katastrofe oni se i dalje vraćaju

Poveznica na javljanja Zorana Marinovića za Dnevnik Nove TV: http://dnevnik.hr/tema/zoran+marinovic

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene