Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Baš kao i hoteli

Znate li koliko zvjezdica ima ordinacija vašeg liječnika?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Baš kao i hoteli i liječničke ordinacije imaju od jedne do pet zvjezdica. Broj zvjezdica ovisi o broju dodatnih usluga, poput e-naručivanja ili konzultacija telefonom. Gotovo svaka druga ordinacija dobila je svih 5 zvjezdica.

Ispred ordinacije doktorice Monike Jeđud nema gužvi i čekanja. Njezina ordinacija ima 4 zvjezdice. Prva - svaki pacijent ima svoj termin. Osim telefonom, pacijenti se mogu naručiti i mailom. Na mail pacijentima stižu i njihovi nalazi. To je druga zvjezdica. 'Tako da oni ne moraju dolaziti, ne gube na vremenu, sebi ispišu taj nalaz kod kuće i nose dalje specijalisti i gdje je već potrebno', rekla je medicinska sestra Marija Krstanović.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pozlilo mu je Pacijent umro u sanitetskom vozilu tijekom transporta iz Hrvatske u Njemačku, zbog jednog detalja brzo je pozvana policija Hrvati napadnuti u predgrađu Dublina, ilustracija Policija traži svjedoke Dvojica Hrvata brutalno napadnuti u predgrađu Dublina: Jednom od njih liječnici se bore za život

>> Liječnika nedostaje, a oni ne mogu dobiti stažiranje!

Četvrta zvjezdica, e-naručivanje na specijalističke preglede. Pacijenti su oduševljeni novim uslugama i zvjezdicama. 'Kao prvo zbog vremena, zbog putovanja jer mi smo jako ograničeni prijevoznim sredstvima i financijski. Sve što od kuće obavim ne moram platiti. To mi doktorica napravi umjesto mene', ispričala je pacijentica Zdenka Uljhelji. Više zvjezdica znači bolju uslugu, ali i manje pacijenata u jednom danu.

'Znači, konkretno s ovim novim zvjezdicama, sa ovom svom kvalitetom možemo napraviti kvalitetno 30-40 pacijenata. Naravno naš priljev u ordinaciju je duplo veći', objasnila je dr. Monika Jeđud, specijalistica obiteljske medicine. Gotovo svaka druga ordinacija u Hrvatskoj ima svih 5 zvjezdica - telefonske konzultacije s liječnikom, naručivanje telefonom, savjetovalište, e-zdravstvo, e-naručivanje.

'5 zvjezdica su zamišljene kao dodatna usluga, odnosno ordinacija s 5 zvjezdica je najbolja ordinacija', rekla je Tatjana Prenđa Trupec, zamjenica ravnatelja HZZO-a. Dok naljepnice sa zvjezdicama ne stignu do vrata ordinacija, svoga ćete liječnika sami morati pitati koliko ima zvjezdica.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene