Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priprema svečanosti

Znate li kako će izgledati proslava za ulazak Hrvatske u EU?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Manje od pola godine dijeli nas do ulaska u Europsku uniju. Bez obzira na probleme sa Slovencima, Vlada se priprema za svečanost ulaska.

Novoosnovani državni odbor za proslavu ulaska vodit će računa da svijetu pokažemo sve potencijale od turizma, kulture, sporta pa i gospodarstva koji bi nam europsku priču mogli uljepšati, ali i donijeti korist.

Pročitajte i ovo Ilustracija zaostajemo za prosjekom Objavljeni su podaci o BDP-u, izjednačeni smo s Mađarskom i na začelju smo EU-a Viktor Orban - 1 Kritizirao EU Orban ponovno podigao prašinu: "Mi nismo u ratu s Rusijom, oni su"

Dobrodošlicu su nam europski dužnosnici poželjeli prilikom potpisivanja pristupnog ugovora. No, za pravu svečanost 1. srpnja Hrvatska se tek priprema. 'To će biti 25 sekundi u kojima će nas vidjeti dobar dio svijeta', rekao je premijer Zoran Milanović.

I bit ćemo jedina nova članica pa treba iskoristiti trenutak. Novoosnovani odbor za proslavu vodit će računa da se predstavimo u najboljem svjetlu.

>> Pritisak iz Bruxellesa: Hitno pronaći rješenje za Ljubljansku banku!

'Za glavnog selektora ili režisera cijele proslave angažirat ćemo ljude od struke, a odbor će onda prihvatiti koncept proslave', rekla je ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić. 'To je ogroman marketinški potencijal i moramo smisliti nešto što nas neće financijski previše opteretiti, a što će biti efektno, civilizirano, što smo mi, a ne što ima svatko', rekao je Milanović.

Koncerata, izložbi i drugih manifestacija zasigurno neće nedostajati. Pametno treba prezentirati sve potencijale. Da je svaka promocija države i brendiranje itekako važno, zna i predsjednik.

'Moramo iskoristiti sve te naše vrline koje imamo da se predstavimo kao interesantna destinacija, kao odličan partner i kao zemlja kulture, znanosti, obrazovanja, a i gospodarskog uspjeha nadam se', rekao je predsjednik Ivo Josipović.

Ministarstvo kulture mjesecima radi na predstavljanju Hrvatske. Njemačka, Velika Britanija, Švicarska žele i u svojim zemljama organizirati svečanosti u čast 28. članice Unije, a neke biti i pokrovitelji događaja u Hrvatskoj.

'Na primjer Nizozemska i Austrija posebno imaju već koncipirane poklone koje će dati Hrvatskoj u obliku koncerata, disco glazbe, najboljih DJ-a u obliku velikih elektronskih instalacija', rekla je Andreja Zlatar, ministrica kulture.

Poljaci su već snimili video dobrodošlice. Nakon takvog truda bila bi prava šteta da i sami ne pokažemo što nosimo u Europu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene