Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Asfaltna baza u kamenolomu Žminj već dugo ne da mira mještanima Žminjštine zbog buke i smrada.


Prije 6 godina jedan je mještanin podigao i tužbu protiv baze koja je tada proglašena privremenom. Ovih je dana stigao odgovor Upravnog suda na tužbu u kojem se traži javna rasprava, koja nikad nije održana, u sklopu procjene utjecaja na okoliš. Mještani su ogorčeni i osjećaju se izigranima zbog apsurda cijele situacije.

Vezani članci Policija, ilustracija Posvađali se i potukli pa ga zapalio: U bolnici preminuo muškarac (39) iz Žminja Najveću sekvoju na svijetu omotali folijom - 1 Prijeti mu golema plamena stihija: Vatrogasci očajnički pokušavaju zaštititi najveće stablo na svijetu

Dogodio se birokratski propust bez javne rasprave, tvrdi investitor, a inače, tvrde, sve je legalno i sve su dozvole na broju. 'Baza kao takva, ona je legalna, mjerenja od 2004. su takva kakva jesu, pokazala da je ona apsolutno prihvatljiva na tom prostoru i nema sumnje da ona neće ostati dalje da radi', kaže Darko Pranjić, iz Cesti d.o.o.

Jedini član, tadašnje komisije, iz Žminja proziva Ceste d.o.o. za podmićivanje ostalih članova. 'Ne da mislim, nego da sam siguran 100 posto, jer su bili kod mene i nudili ogromne pare, ali ja to nisam prihvatio', ističe Milan Banovac, član tadašnje komisije. Javna će se rasprava uskoro održati, a tek onda procijeniti utjecaj na okoliš. Apsurd čitave situacije leži u činjenici da je 'privremena' asfaltna baza ovdje već 6. godinu. Mještani se nadaju da će nakon procjene utjecaja na okoliš, investitor sa svojom asfaltnom bazom, ipak morati preseliti na drugu, kažu, primjereniju lokaciju.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju