Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Roditelji djece koja pohađaju vrtić u Trogiru itekako su se prestravili kada su njihova djeca za vrijeme igre u pješčaniku pronašla zmiju. O svemu su obavijestili ured gradonačelnika Trogira.


'Dobili smo faks od roditelja čija djeca pohađaju vrtić te smo odmah intervenirali i uvidjeli o čemu se radi', rekla je Vedrana Zelalija, zamjenica gradonačelnika Trogira. Pojašnjava kako je osoblje vrtića odmah reagiralo čim su djeca u pješčaniku ugledala malu zmiju, a zaposlenik vrtića usmrtio je životinju.

Veterinar usmeno rekao da je riječ o riđovki

Vezani članci Zmije u Istri VIDEO U kokošinjcu našli nezvane goste: "Da ne brinete, pustili smo ih na slobodu" Pronađite zmije - 5 Biste li preživjeli jedan dan u Australiji? Provjerite možete li pronaći zmije u okućnici

'Veterinar je pregledom zmije usmeno priopćio vrtiću da se radi o riđovki, no za to još nema službene potvrde. Osoblje vrtića djecu više ne vodi u dvorište na igru', dodala je zamjenica gradonačelnika Trogira i istakla kako je grad  pozvao tvrtku CIAN, koja se bavi deratizacijom i dezinfekcijom, da sanira područje pješčanika. 'Oni su postavili mamce sa sumporom i još će jednom obići područje oko dječjeg vrtića kako bi se uvjerili da više nema zmija', rekla je Vedrana Zelalija.

'Vrtić je sve poduzeo'

Kako je u blizini vrtića zapušteno zemljište, grad Trogir pozvao je građane koji u blizini stanuju da urede zarasli dio kako bi se otklonila mogućnost  razmnožavanja zmija. 'Naglašavam da je osoblje vrtića poduzelo sve mjere koje je trebalo poduzeti. Grad Trogir, neovisno o kakvoj da se zmiji radilo u pješčaniku vrtića, postupio je kao da je riječ o najopasnijoj zmiji koja postoji', dodala je zamjenica gradonačelnika Trogira.