Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

'Škrlec je napustio brod kad je najteže', komentirao je nedavni odlazak pomoćnika ministra zaštite okoliša i prirode Davora Škrleca ministar Mihael Zmajlović.


Komentar je izrekao u Područnoj školi Kamanje, više u prolazu i sebi u bradu, nakon što je odgovorio na novinarsko pitanje koje se ticalo mogućnosti da primi hrvatskog inovatora i poduzetnika Milija Španovića, koji je navodno o svojim idejama trebao razgovarati s bivšim pomoćnikom ministra.

Vezani članci Vesna Vučemilović U Domovinskom pokretu razne teorije o Škorinu odlasku: "Prije par dana je ostavio afirmativnu poruku. Onda jučer iznenada ostavka" Miroslav Škoro Nakon Škorine iznenadne ostavke oglasio se Domovinski pokret: "Pomalo nas je zateklo..."

Podsjetimo da je Škrlec obrazložio odlazak iz Ministarstva željom da se posveti više znanstvenom radu i sukobom s prvim potpredsjednikom Vlade Radimirom Čačićem oko kadrovskih pitanja. Zmajlović je posjetio općinu Kamanje u Karlovačkoj županiji, jer se u njoj uspješno proveo projekt Lokalne akcijske grupe Vallis Colapis Solarni cluster u ruralnim zajednicama, kojeg je Institut Otvoreno društvo Hrvatska financirao s 23.566 američkih dolara.

>> I pomoćnik Mirele Holy Davor Škrlec podnio ostavku!

Tako su PŠ Kamanje i zgrada Općine dobili solarne panele za proizvodnju električne energije koja će im služiti za potrošnju, mada je moguće i, a na tome se i radi, da poduzetnici, obrtnici i građani na taj način električnu energiju kao povlašteni proizvođači prodaju Hrvatskoj elektroprivredi.

'Kvaliteta života je osnovni cilj kojem težimo. Naše društvo treba učiniti samodostatnim. Ovaj projekt doprinosi ostvarenju nacionalnih ciljeva, odnosno ispunjenju ciljeva europske Agende 2020.', kaže Zmajlović. Po toj strategiji, zemlje članice EU do 2020. godine moraju najmanje 20 posto energije proizvoditi iz obnovljivih izvora. (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.