Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Osijek, Vukovar, Slavonski Brod, Trogir - gradovi dužnici katastrofalno su poslovali proteklih godina i sada traže novac od države kako bi se spasili od bankrota. U Zlataru je najgore. No, u gradu s najvišom zaduženosti po glavi stanovnika u Hrvatskoj, na gradskom vijeću donesena je odluka o povišicama gradonačelniku i dogradonačelniku.


Zlatar ima 30 milijuna duga, blokiran račun, iskopčanu rasvjetu,  djelatnike koji od ožujka nemaju plaću, ali zato imaju nove gradske prireze, poreze i naknade. Imaju i gradonačelnika kojemu bi plaća trebala narasti 80 posto od iduće godine. 'Kad se ostvare uvjeti, kad ćemo moći to ispoštivati, onda stupa na snagu odluka po kojoj ću ja imati plaću od sedam i pol tisuća kuna...uvjeti znači potpune finacijske konsolidacije kad će građani Grada Zlatara živjeti u radu, redu i kad će biti sretni i zadovoljni onda će biti i ta plaća', kaže gradonačelnik Miroslav Kopjar.

Vezani članci Lijekovi, ilustracija - 2 Iz udruge pacijenata upozoravaju: "Svaki dan bez terapije u bespoštednoj borbi s ovako teškim bolestima okrutan je i opasan za život bolesnih ljudi u ovoj zemlji" Veledrogerije: Nema dogovora, a ni lijekova - 1 Prijeti nam nestašica: Već od idućeg tjedna neke bolnice mogle bi dobiti i 70 posto manje lijekova

>> Grad Zlatar bivši gradonačelnik doveo do bankrota

Nitko neće pred kameru

Ako ćemo po sreći i općoj zainteresiranosti građana suditi o pravom trenutku za povišicu, gradonačelnikova plaća može odmah gore. Nitko nije želio govoriti u našu kameru. Jedini duhom prisutni su gradski djelatnici, koji od ožujka nisu primili plaću, ali sad i oni sanjaju o povišici. Iako im je obećala milijun i pol kuna, premijerka sad kaže da će provjeriti namjere gradskih dužnosnika i ako im je u bankrotiranom poglavarstvu prioritetno razmišljati o povišicama, ništa od državne pomoći.