Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U 20 sati proglašeni su zimski uvjeti na području Bjelovarsko-bilogorske, Virovitičko-podravske i Koprivničko-križevačke županije - promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu, izvijestio je HAK.


Zbog bure, dionica autoceste A 1 Zagreb-Šestanovac, između čvora Sv. Rok i čvora Maslenica otvorena je samo za osobna vozila.

Vezani članci Najgore ceste Ovo su najgore ceste na svijetu, provjerite podsjećaju li vas na vaš kvart Snažan snijeg zabijelio Split - 3 Zimski uvjeti na cestama: Upozorenja iz HAK-a, snijeg stvarao probleme i u Dalmaciji

Iz istog razloga, dionice Jadranske magistrale (D 8) od Bakra do Senja i od Karlobaga do Svete Marije Magdalene zatvorene su za I. skupinu vozila (autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle).

Jak vjetar, usporava promet na autocesti A 6 Rijeka-Zagreb, između Kikovice i tunela Tuhobić.

Zbog snijega te mokrih i mjestimice zaleđenih kolnika otežano se prometuje u većem dijelu unutrašnjosti Hrvatske.

Vozačima se savjetuje da na put ne kreću bez zimske opreme, te da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima.

Zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s
poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu još vrijedi na sljedećim cestama u Lici: D 25 Korenica-Karlobag, D 42 Saborsko-Poljanak-Selište,
a županijskom cestom Bjelopolje-Donji Lapac smiju prometovati samo osobna vozila.

Zimski uvjeti vrijede i na državnoj cesti D 505 kroz Samoborsko i Žumberačko gorje, te na županijskim i lokalnim cestama na području Delnica, Vrbovskog i Čabra.

Sljemenska cesta otvorena je za sav promet, uz obaveznu zimsku opremu.

Za teretna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona sutra, na blagdan Sv. Stjepana, od 14 do 23 sata promet će biti zabranjen na svim važnijim državnim cestama (osim na Ličkoj magistrali, D 1, kao i na autocestama).

Na graničnim prijelazima promet je rijedak.

Trajekti plove prema redu plovidbe.