Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Je li nesreća bila potrebna?

ZET otpustio odgovorne, dječakov otac planira tužbu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački ZET ipak priznaje dio odgovornosti za nesreću 7-godišnjeg dječaka Marka Sarage iz Zagreba koji je u nedjelju zadobio teške ozljede lica zaletjevši se biciklom u displej na tramvajskoj stanici. Podijeljene su tri smjene rukovoditeljima prometa ZET-a. No roditelji odgovornima ne drže samo ZET već i ostale službe koje su radile na postavljanju novih displeja.

Tanak lim razrezao je lice dječaka koji se biciklom pokušao provući kroz ZET-ov displej. Otac Hrvoje Saraga još je u šoku. 'Moje dijete je pokušalo proći da dođe do pješačkog prijelaza i ostalo je na oštrom limu', prisjeća se.

Pročitajte i ovo ZET auobusi Novo povećanje Radnicima u Zagrebačkom holdingu i ZET-u rastu plaće, a mijenjat će se i koeficijetni za vozače Pronađen je Krunoslav Đurec Nepoznate okolnosti "Živ je i zdrav": Pronađen ZET-ovac za kojim se tragalo pet dana

Zašto lim nije bio označen jer se radi o testnom uređaju, odnosno gradilištu, zanima i gradonačelnika Milana Bandića. 'Ukoliko se pokaže i trunka odgovornosti nekog u ZET-u on mora biti suspendiran. Očekujem od kolege Tolića da podvuče crtu i sankcionira ljude koji bi trebali biti odgovorni', dodaje Bandić.

>> Lim dječaku rasparao čeljust i izbio zube

Crta je podvučena. Trakom su ograđeni svi nedovršeni displeji u gradu. A uz vandale, koje su ZET-ovci najprije prozivali zbog krađa aluminijskih lamela, krivci su pronađeni i u vlastitim redovima. 'Utvrdili smo odgovorne osobe odnosno službe koje su zakazale i danas su sankcionirani', izjavio je direktor ZET-a Ivan Tolić. Smijenjen je izvršni direktor prometa, te rukovoditelji za tramvajski i autobusni promet. Opravdanja za njihov nemar, kažu u ZET-u, nema.

Ogorčeni roditelji sinovu nesreću smatraju samo posljednjom u nizu koja oslikava nebrigu službi oko sigurnosti građana. 'Tužit ću sve koje smatram odgovornima. Tu nije samo jedna institucija ili jedan pojedinac. ZET-u je to netko odobrio. Tu postoje mnogo dozvola koje trebaju biti odobrene', tvrdi dječakov otac. Posao postavljanja displeja po Zagrebu stoji tridesetak milijuna kuna i traje već godinu i pol. No čini se kako je bila potrebna tragedija da se razmisli i o opasnostima koje donosi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene