Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KOD IMOTSKOGA

Sedam žena protiv HDZ-a: "Nazivaju nas i poručuju da se uhvatimo kuće i djece, a ne politike"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sedam žena u imotskoj općini Zmijavci odlučilo se za akciju i pristupilo nezavisnoj listi Milana Todorića Miga. Iako im trgaju plakate i nazivaju ih kući uz poruke da se uhvate svoje djece i kuhinje umjesto što se guraju u politiku.

U imotskoj općini Zmijavci vladajućem HDZ-u suprotstavila se nezavisna lista na kojoj je od 11 članova čak sedam žena. Milan Todorić, osnivač liste, kaže da je drugačiji po tome što će žene ovdje zaista odlučivati o svojem kraju, a ne biti samo zakonski udio na listi. Navodno je bilo i telefonskih poziva da odustanu od politike i prime se kućanskih poslova, ali one su ustrajne.

Pročitajte i ovo Gaza Pakao na zemlji U Gazi je ubijeno najmanje 9000 žena: U prosjeku poginu 63 na dan Anka Mrak Taritaš TKO JE ANKA MRAK TARITAŠ? Porazili su je i Bandić i Tomašević, optuživana je za preplaćivanje Gunje, a u Saboru je bila najaktivnija zastupnica

Imotska krajina već je dobro ugrijana suncem ali i politikom. Narod razočaran. Desanka Gudelj kaže: "Sve je to šta se kaže - smuć pa prolij. Svi dobro žive, imaju para. Onda kaže, sad ja nisan uspija, ali ću posli. Sad ja nisan moga, ovi mi je smeta". Sedam žena odlučilo se za akciju i pristupilo nezavisnoj listi Milana Todorića Miga. Iako im trgaju plakate i nazivaju ih kući uz poruke da se uhvate svoje djece i kuhinje umjesto što se guraju u politiku.

Lidija Gudelj kaže kako im poručuju da "nemaju nekog školovanja da bi išle u politiku i takve te slične stvari". Todorić ističe: "U nas je stereotipan kraj, misle da je žena za kuću i dicu, a ja ne mislim tako, mislim da žena zna koliko i muškarac i da mogu jednako napraviti za naš kraj".

Komentira i kako se nada da ga nijedan ljubomorni muž neće dočekati u mraku, jer i supruga mu je na listi i u ovoj ekipi. Gordana Šabić-Todorić poručuje: "Drage moje žene, izađite iz svojih oklopa, svojih udobnih kuća, učinite nešto za sebe i svoju obitelj".

Žene koje su na listi ujedno su i majke ukupno 15-ero djece pa se zalažu za bolje uvjete vrtića, koji radi samo do 13 sati. "Onda ne možete ni radit', nego stojite doma kao domaćica", kaže Šabić-Todorić. Smetaju ih, kažu, pogodovanja i podjela socijalnih potpora, kojom se, tvrde, kupuju glasovi, a ne razvija kraj. "Autobusa do Imotskog nema, možemo ići samo stopom ako nemamo automobil", kaže Marija Šabić.

Mladi odseljavaju, stari ostaju, treba im neka skrb. Vodeći HDZ pak ističe kako i oni imaju žene na listi, njih četiri, a pet je žena i na listi HČSP-a. U Zmijavcima ima čak i lista - Milana Bandića. U nedjelju će birači svoj stav o ženama moći povjeriti glasačkom listiću.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene