Nakon što je reporter Provjerenog posjetio ordinaciju u Obrovcu za koju su pacijenti rekli da u njoj na mjestu medicinske sestre radi osoba koja uopće nije medicinska sestra, oglasila se Hrvatska komora medicinski sestra.

Galerija Ambulanta u Obrovcu (Foto: Provjereno) - 8 +0 Ambulanta u Obrovcu (Foto: Provjereno) - 2

Slučaj koji je šokirao Hrvatsku: Pogledajte cijelu priču o liječniku i medicinskoj sestri iz Obrovca.

Vezani članci Polovina Hrvata nema vodovod - 4 Mjesecima čeka priključak za vodu i nije jedini: "Pomislio sam da to rade namjerno da ih se malo podmaže" Ambulanta u Obrovcu (Foto: Provjereno) - 2 Liječnička komora oglasila se o slučaju iz Obrovca, pogledajte što su poručili (i na koga su prebacili lopticu)

Hrvatska komora medicinskih sestara provjerom Registra ustvrdila je da ženska osoba, koja se u ordinaciji obiteljske medicine dr. Gorana Jusupa u Obrovcu predstavlja kao medicinska sestra, nije upisana u Registar HKMS-a i nema Odobrenje za samostalan rad.

''Ženska osoba imenom Veronika Pecolaj, koja se u ordinaciji obiteljske medicine u Obrovcu predstavljala kao medicinska sestra, nikada nije bila upisana u Registar Hrvatske komore medicinskih sestara i nema Odobrenje za samostalan rad'' , ističe predsjednica Hrvatske komore medicinskih sestara, dipl. ms. Slava Šepec.

Komora je, nastavlja Šepec, zatražila podatak od dr. Gorana Jusupa, koncesionara ordinacije obiteljske medicine, o tome tko u njegovoj ordinaciji radi poslove medicinske sestre budući da im je u telefonskom razgovoru rekao kako gospođa Pecolaj radi kao spremačica u njegovoj ordinaciji.

Ako netko radi na poslovima medicinske sestre i pruža zdravstvenu njegu, a nije upisan/upisana u Registar i nema valjano Odobrenje za samostalan rad HKMS-a, radi protivno propisima to jest krši zakon.

Podsjetimo, reporter emisije Provjereno Mato Barišić bio je u Obrovcu i provjerio je li uistinu riječ o vulgarnim i neurednim osobama, kako pričaju bivši pacijenti, a naišao je na nesvakidašnje prizore. Uz to, pacijenti tvrde kako je osebujni liječnik s 30-godišnjim stažom zaposlio ženu koja uopće nije medicinska sestra.

 Propuštenu emisiju pogledajte besplatno na novatv.hr.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju