Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poriče optužbe

Dolački se žali na istražni zatvor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odvjetnici nedavno pritvorenog, a prethodno smijenjenog načelnika zagrebačke službe organiziranog kriminaliteta Željka Dolačkog najavila je žalbu na odluku o jednomjesečnom istražnom zatvoru u kojem je završio zbog sumnje da je iz sefa u svom policijskom uredu ukrao zlato i novac oduzete tijekom kriminalističkih istraživanja.

Obrana smatra da Dolački na slobodi ne bi utjecao na tridesetak svjedoka, tim više što od suspenzije nije u službi, a svjedoci koje Uskok želi ispitati tijekom istrage uglavnom su policajci.

Pročitajte i ovo Andrija Jarak (Foto: Dnevnik.hr) Izvještava Andrija Jarak "Dolački će u Remetincu imati poseban sigurnosni tretman, vodit će se računa da ne susreće zatvorenike koje je istraživao" Slika nije dostupna POSLUŠAO SAVJET Željko Dolački stigao u Remetinec i predao se: Okončana velika potraga za bivšim šefom krim-policije

O zahtjevu obrane odlučit će izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda čija je sutkinja istrage u subotu Dolačkom, na prijedlog Uskoka, odredila istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Na temelju kaznene prijave Ravnateljstva policije Uskok je protiv Dolačkog u petak navečer pokrenuo istragu i zatražio istražni zatvor zbog sumnje da je zlouporabio svoj položaja i ovlasti.

Iz sefa nestalo gotovo 640.000 kuna, preko 280.000 eura i dva kilograma zlata

Uskok tvrdi da je Dolački, od 22. veljače 2015. do 3. travnja 2016. "koristeći činjenicu da su mu bili dostupni privremeno oduzeti predmeti iz više kriminalističkih obrada PU zagrebačke, iz prostorije u kojoj su se nalazili oduzeti predmeti otuđio i za sebe zadržao 279.500 eura, 2,04 kilograma zlata, 599.000 kuna, 40.300,00 kuna, 4.360 eura, 2.200 eura, 100 švicarskih franaka i 300 yuana".

Radi prikrivanje nedjela Dolački je 3. travnja 2016. navodno "inscenirao provalnu krađu u prostoriju PU zagrebačke u kojoj su navedeni iznosi novca i zlato trebali biti pohranjeni".

Tako si je, po tvrdnjama tužiteljstva, pribavio "nepripadnu imovinsku korist od 639.300 kuna, 286.060 eura, 100 švicarskih franaka, 300 yuana i 2,04 kilograma zlata".

Dolački poriče sve optužbe

Pred Uskokovim istražiteljima i sutkinjom istrage Dolački je, po riječima svog odvjetnika, u potpunosti porekao sve optužbe.

Odvjetnik Veljko Miljević u više je navrata isticao da Dolački nije provalio u sef u svom uredu te da Uskok nema ni jedan dokaz kojim bi ga teretio.

"Onako kako se njemu stavlja na teret izvršenje tog djela, tako bi se to moglo staviti na teret bilo kome od vas. Moj branjenik je iznosio obranu i spreman je ponovno iznijeti i odgovoriti na milijun pitanja", kazao je Miljević kada je Dolačkom određen istražni zatvor. Dodao je i da protiv Dolačkog nema ni dokaza, niti svjedoka.

No, Uskok, kako se neslužbeno doznaje kao ključne dokaze protiv Dolačkog ističe da je jedini imao ključ sefa, ali i da je nedavno kupio pilu za metal. Dolački odbacuje sve tvrdnje tužiteljstva, a pila, kao ni ukradeni novac i zlato nisu pronađeni. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene