Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na predstavljanju Zelene liste u Karlovcu prvi na listi za VII. izbornu jedinicu Dragutin Ribarić izjavio je da je program te liste inovativan, da se temelji na razvoju društva znanja, a cilj je 30 posto visokoobrazovanog stanovništva, te razvoj ekološke proizvodnje hrane i obnovljivih izvora energije - vjetra, vode i sunca, biomase i bioplina.


Podsjetio je da je stranka nedavno primljena kao član promatrač u zajednici EGP (European Greens Party), tj. zelene europske stranke, kao jedina iz Hrvatske. Status promatrača u EGP-u je prvi i obvezni korak k punopravnu članstvu.

Vezani članci Slika nije dostupna Zelena lista: Imenovanjem novog čelnika Zagrebačkog holdinga prekršen zakon Slika nije dostupna Zelena lista: Plan uređenja Cvjetnog trga u suprotnosti s racionalnim

Uporaba obnovljivih izvora energije nije samo ekološko pitanje nego i prilika da se Hrvatska počne ravnomjerno razvijati, uz proizvodnju i primjenu obnovljivih izvora energije, te opreme za njezino iskorištavanje, sažetak je predstavljanja Liste zelenih u Karlovcu.

Osim ekološkog usmjerenja Ribarić ističe da je povjerenje Zelenoj listi povjerenje ljudima koji nikad nisu sudjelovali ni u kakvoj aferi, niti su bili uključeni u ikakve pretvorbene i privatizacijske pljačke, već onima koji se ustrajno bore protiv svih oblika kriminala.

Prema tome, glas za Zelenu listu glas je za čistu Hrvatsku,
oslobođenu od korupcije, kriminala i bilo kakvih skandala, rekao je Ribarić.

Zelena lista posebna je po tome što su među ukupno 14 kandidata jednako zastupljeni muškarci i žene. Druga na listi Jasna Grbačić naglasila je da ostale stranke nemaju dovoljnu zastupljenost žena na listama.

Kako je rečeno, Lista očekuje dobre izborne rezultate, poput onih
koje je ostvarila u Zagrebu na lokalnim izborima, a to je između 7 i 12 posto glasova.