Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još jedan ispad u sudnici

Snimka kao dokaz trenutka u kojem je Mamić izgubio kontrolu, prijeti mu velika novčana kazna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog incidenta u sudnici i samog nepoštivanja suda Zdravko Mamić mogao bi dobiti 50.000 kuna kazne. Upravo tolika je kazna za nepoštivanje suda i neprimjereno ponašanje propisana Zakonom o kaznenom postupku.

Nakon što je svjedokinja Vesna Juraić rekla "Ne, ne sjećam se", a sudac ponovio i počeo to pisati u zapisnik, počeo je još jedan show Zdravka Mamića.

Pročitajte i ovo Jozo Bekavac, brat Marka Bekavca Mjeseci užasa Brat hrvatskog kapetana zarobljenog u Turskoj: "Živimo u neizvjesnosti. Spomenuo je trgovinu drogom, a u zatvoru su najgori zločinci" Suđenje braći Mamić - 3 Izvlačenje novca iz Dinama Nitko se nije pojavio na suđenju Mamićima: Trebali su svjedočiti Kranjčar, Barišić i Lulić

"Izričito je rekla NE, a ne da se ne sjeća. Ja sam čuo, izričito je rekla ne, a nije rekla da se ne sjeća. Ja sam čuo, izričito je rekla ne. A dobro, istjerajte me van. Evo idem van, ispitujte svjedoka, čovječe Božji, rekla je isključivo ne", planuo je opet Mamić.

I nije bio u pravu. A zbog takvog ponašanja u sudnici Zakon o kaznenom postupku je jasan - ako optuženik, branitelj, oštećenik, zakonski zastupnik, opunomoćenik, svjedok, vještak, tumač ili druga osoba ometa red ili se ne pokorava nalozima predsjednika vijeća za održavanje reda, predsjednik vijeća će je opomenuti ili novčano kazniti do 50.000,00 kn. Ako ta osoba nastavi ometati red i ne pokoravati se nalozima predsjednika vijeća, predsjednik vijeća može naložiti njezino udaljenje iz sudnice.

Osječki županijski sud Mamiću službeno još kaznu nije izrekao.

"Takvo ponašanje definitivno u sudnici nije normalno. Međutim, obzirom na karakter okrivljenika smatram da sudac tu nastoji, u koliko-toliko mirnom postupku, odnosno mirnom tonu, dovršiti raspravu bez stvaranja tenzija na način da okrivljeniku izriče kaznu", kaže odvjetnik Tihomir Mišić.

Zdravku Mamiću ovo nije prvi takav eksces. Prošli put je zbog verbalnog ispada izgubio odvjetnički tim. A po izlasku iz sudnice u svom je stilu objasnio što se dogodilo.

"Ja nikad ne bih intervenirao i nisam intervenirao na svjedoka, jer svjedok govori ono što hoće da govori i što zna. Ja sam svaki put intervenirao na kapiciozno pitanje, to je pitanje varalica, to je pitanje sugestivno, pitanje koje u sebi već sadrži odgovor. I reagirao sam kad se u zapisnik ne unosi ono što je svjedok rekao. Mogu oni kažnjavati, mogu oni izbacivati. Dok sam ja živ, ja ću protestirati i tražiti moju zaštitu prava. Ja sam svojoj mami obećao, ja sam svojoj djeci obećao, da neće biti nikakvih ispada. Međutim, ne daju mi. Ne daju mi, a ja kleknuti neću, ja moliti neću. Evo, hvala vam", rekao je Mamić čije ispade možete pogledati u video prilogu.

Suđenje se nastavlja u utorak.  

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene