Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar financija Zdravko Marić u srijedu je, na najave dijela stranaka vladajuće koalicije da neće podržati Vladin program reformi, kazao kako je riječ o reformama u kojima je puno zainteresiranih strana te kako je stoga nemoguće očekivati da će ih svi podržati.


"Sigurno da će biti još vremena za dodatnu komunikaciju kada krene operacionalizacija svih tih mjera koje ćemo sutra predstaviti, kako unutar vladajuće koalicije tako i s javnošću. O tome vodimo računa, a u konačnici morate i očekivati da, s obzirom na to da se radi o određenim najavama promjena u područjima u kojima uvijek ima jako puno zainteresiranih strana, nitko ne očekuje da će svi biti za i suglasni s tim", rekao je Marić novinarima u Saboru.

Vezani članci Premijer Albanije Edi Rama (Foto: DANNY GOHLKE/DPA/PIXSELL) Edi Rama treći put postao premijer, izglasana prva vlada u kojoj prevladavaju žene Slika nije dostupna 'Ako je netko mislio da ćemo u mjesec dana ispuniti naša obećanja, to smo mogli jedino diktaturom'

Kazao je kako program konvergencije koji će Vlada sutra predstaviti govori o paketu reformi koje Vlada namjerava provesti u ovoj i idućim godinama, a kao prioritete je ponovno istaknuo gospodarski rast i zapošljavanje te stabilizaciju i smanjivanje udjela javnog duga u BDP-u.

"Ovaj plan i program reformi koji ćemo sutra predstaviti, a i sve skupa što imamo unutar ekonomske politike Vlade, upravo je na tom tragu", rekao je Marić. (Hina)