Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar financija Zdravko Marić u srijedu je, na najave dijela stranaka vladajuće koalicije da neće podržati Vladin program reformi, kazao kako je riječ o reformama u kojima je puno zainteresiranih strana te kako je stoga nemoguće očekivati da će ih svi podržati.


"Sigurno da će biti još vremena za dodatnu komunikaciju kada krene operacionalizacija svih tih mjera koje ćemo sutra predstaviti, kako unutar vladajuće koalicije tako i s javnošću. O tome vodimo računa, a u konačnici morate i očekivati da, s obzirom na to da se radi o određenim najavama promjena u područjima u kojima uvijek ima jako puno zainteresiranih strana, nitko ne očekuje da će svi biti za i suglasni s tim", rekao je Marić novinarima u Saboru.

Vezani članci Andrej Plenković Premijer o rekonstrukciji Vlade ne govori, ali u redovima HDZ-a sve se glasnije priča kako bi mogla biti i - prije ljeta Mislav Bago (Foto: Dnevnik.hr) Analiza Mislava Bage: "Premijer Plenković je kralj kupovine vremena"

Kazao je kako program konvergencije koji će Vlada sutra predstaviti govori o paketu reformi koje Vlada namjerava provesti u ovoj i idućim godinama, a kao prioritete je ponovno istaknuo gospodarski rast i zapošljavanje te stabilizaciju i smanjivanje udjela javnog duga u BDP-u.

"Ovaj plan i program reformi koji ćemo sutra predstaviti, a i sve skupa što imamo unutar ekonomske politike Vlade, upravo je na tom tragu", rekao je Marić. (Hina)