Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijete poplave

Zbog topljenja snijega porastao vodostaj Like i Gacke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog zatopljenja i naglog topljenja snijega na Velebitu vodostaj rijeke Like i Gacke gotovo je dosegao maksimum.

Iz akumulacijskog jezera Krušćica u Kosinju koje je također doseglo maksimalnu kotu napunjenosti višak vode ispušta se u donji tok rijeke Like.

Pročitajte i ovo Zoran Đuroković Opasnost nije prošla Konačno dobre vijesti za Podravinu, ali vodeni val sada prijeti drugoj županiji: "Vodostaj je ozbiljan. Ovo je drugi vodeni val rijeke Drave u povijesti" Vojska pomaže u borbi s poplavama, ilustracija - 1 SRUUK poslao upozorenje FOTO/VIDEO Duž Drave traje utrka s vremenom, stigla i vojska. Reporterka Dnevnika Nove TV: "Na sreću, nije se obistinila najgora prognoza. No još nije sve gotovo"

Poplavljeno je Lipovo polje, a voda se razlila i na nekoliko najnižih točaka na cesti Kosinj Most-Rudinka u Selištu. Na poplavljenoj lokalnoj prometnici mnogi vozači osobnih automobila zastali su i imali su teškoća s vozilima, ali voda za sada ne ugrožava kuće i gospodarske objekte. U Jedinici državne službe za spašavanje Gospić doznaje se da su Hrvatske vode uvele mjere zaštite od poplave na području Kosinja, a mjere pripravnosti su i u Gackoj dolini gdje se iz korita razlila po polju, a mjestimice i po prometnicama i rijeka Gacka.

Područna ispostava Hrvatskih voda i općina Perušić osigurale su čamac za pružanje pomoći ukoliko zatreba, a prema riječima Dane Klobučara i njegove supruge Marice u Selištu poplave u ovo doba godine u Lipovom polju su gotovo uobičajene.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene