Radnici grupe Đuro Đaković iz Slavonskog Broda prosvjeduju drugi dan, a najavljuju da neće prestati dok se ne pronađu konačna rješenja.

Galerija


Prosvjednici su u koloni izašli iz tvorničkog kruga te otišli pred sjedište gradske uprave, a zajedno s njima bili su i zaposleni u slavonsko-brodskim školama. Razlog prosvjeda je neisplata plaća za listopad.

Vezani članci Neisplata radnika - Nadzor Brodotrogira - 6 Nakon priče u Dnevniku Nove TV: DORH će istražiti zašto radnici Brodotrogira već šest mjeseci nisu dobili plaće Provjereno: Radnici u pilani 4 mjeseca bez plaće - 2 Rade krvav posao u pilani, bez plaće su četiri mjeseca, a šefa nisu vidjeli godinama: "Lagano se gubim, to je takav psihički pritisak“

Ministar Darko Horvat je na Gospodarskom forumu Grada Preloga izjavio da u ponedjeljak odlazi u Slavonski Brod, gdje će iznijeti prijedloge za rješavanje problema.

Predsjednik štrajkaškog odbora Ivan Barić posprdno je komentirao izjavu ministra Horvata da dolazi u tvornicu te mu poručio da s njime neće više razgovarati.

„Dovoljno smo razgovarali, gospodine ministre, zaslužio si kaznu, uđi među radnike donesi rješenja ili nemoj dolaziti“ jasno mu je poručio uz navijanje štrajkaša.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr