Radnici grupe Đuro Đaković iz Slavonskog Broda prosvjeduju drugi dan, a najavljuju da neće prestati dok se ne pronađu konačna rješenja.

Galerija


Prosvjednici su u koloni izašli iz tvorničkog kruga te otišli pred sjedište gradske uprave, a zajedno s njima bili su i zaposleni u slavonsko-brodskim školama. Razlog prosvjeda je neisplata plaća za listopad.

Vezani članci Prosvjedi u Poljskoj - 2 Poljaci prosvjeduju protiv zabrane pobačaja, okupljaju se pred crkvama: "Katolkinje također trebaju pravo na pobačaj" Župan Danijel Marušić o isplati zaostalih plaća radnicima Đure Đakovića (Foto: Ivica Galovic/PIXSELL) Brodsko-posavski župan najavio rješenje za plaću radnika Đure Đakovića koji su u štrajku

Ministar Darko Horvat je na Gospodarskom forumu Grada Preloga izjavio da u ponedjeljak odlazi u Slavonski Brod, gdje će iznijeti prijedloge za rješavanje problema.

Predsjednik štrajkaškog odbora Ivan Barić posprdno je komentirao izjavu ministra Horvata da dolazi u tvornicu te mu poručio da s njime neće više razgovarati.

„Dovoljno smo razgovarali, gospodine ministre, zaslužio si kaznu, uđi među radnike donesi rješenja ili nemoj dolaziti“ jasno mu je poručio uz navijanje štrajkaša.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr