Radnici Đuro Đaković Grupe od četvrtka opet kreću u štrajk zbog neisplata plaće.

Galerija


Radnici Đure Đakovića od četvrtka su ponovno u štrajku. Razlog je, kažu, neisplata plaće, kao i činjenica da još uvijek nije izabrana nova Uprava nakon što je prije mjesec dana prijašnja Uprava dala ostavku.

Vezani članci Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Premijer Plenković tvrdi: Radi se na dugoročno održivom rješenju za "Đuru Đakovića" Ministar gospodarstva Darko Horvat s radnicima Đure Đakovića (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Ministar posjetio "Đuru Đakovića" i obećao isplatu plaća. Radnici u utorak odlučuju o nastavku štrajka

Poručili su da ovaj problem mora rješavati premijer Plenković. Sljedeći tjedan se u Slavonskom Brodu sastaju s ministrom gospodarstva Darkom Horvatom.

''Radnici su nestrpljivi, radnici su gladni. Jako puno ima branitelja koji nisu zaslužili da Hrvatska Vlada ne poduzima ništa'', kaže Ivan Barić, predsjednik štrajkaškog odbora.

Potpredsjednik samostalnih sindikata Hrvatske Željko Klaus pozvao je ministra Horvata da dođe u Slavonski Brod. ''Očekujte vrlo ozbiljne akcije, radi se o metalcima, radi se malo o drugačijem soju ljudi nego što su drugi. Ministre, još jednom, dođite u Slavonski Brod, pod jedan s plaćom, a pod dva s konkretnim rokovima i pod tri s novim upravama'', poručio je Klaus.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr