Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Provala u Heinzlovoj

VELIKA KRAĐA U MUP-u: Sindikat traži smjene

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nacionalni sindikat policije MUP-a zbog krađe iz sjedišta zagrebačke kriminalističke policije zatražio odgovornost i smjenu ravnatelja policije te načelnika zagrebačke policije.

Nacionalni sindikat policije MUP-a u ponedjeljak je zbog krađe dva kilograma zlata i 280 tisuća eura iz sjedišta zagrebačke kriminalističke policije u dopisu ministru Vlahi Orepiću zatražio odgovornost i smjenu ravnatelja policije te načelnika zagrebačke policije, tvrdeći da su ukradene vrijednosti prije dva mjeseca oduzete jednom građaninu i da zbog propusta nisu bile zbrinute na odgovarajući način.

Pročitajte i ovo Ilustracija Materijalna šteta Više je osoba napalo sirotu ženu na autobusnoj stanici u Zagrebu: Ukrali su joj ruksak Policija traži ove ljude Od srpnja Jeste li ih vidjeli? Policija treba pomoć građana kako bi pronašla ove osobe

Sindikat podsjeća da su od petka do ponedjeljka iz prostorija zagrebačke policije otuđeni novac i zlato koji su od građana oduzeti prije više od dva mjeseca, ali da unatoč obvezi odgovornih ti predmeti nisu bili zbrinuti na zakonit način. To je, tvrde, bio povod pojedincu ili grupi kriminalaca da "očito imajući saznanja" počine tu tešku krađu.

"Iskreno nam je žao što se ovako loše stvari događaju, međutim iste po nama nije bilo moguće niti izbjeći s obzirom da smo u zadnjih nekoliko godina, a posebice u zadnje vrijeme ukazivali na nezakonitosti u radu MUP-a, propuste i slično, što je nažalost rezultiralo i ovim događajem, koji je svakako nanio veliku štetu, narušio ugled i čast MUP-a u cjelini“, navodi predsjednik tog sindikata Nikola Kajkić.

Ističe i da će nakon ovog događaja javnost policiji opravdano postaviti pitanje je li u stanju zaštititi njihovu imovinu i sigurnost, ako imaju propuste u zaštiti imovine koja im je povjerena na čuvanje.

Uz smjenu glavnog ravnatelja i načelnika zagrebačke policije Kajkić je od ministra zatražio i smjenu načelnika zagrebačke kriminalističke policije, šefa službe organiziranog kriminaliteta i sve odgovorne za koje se utvrdi da su svojim propustima odgovorni za krađu dva kilograma zlata i 280 tisuća eura iz prostorija zagrebačke policije. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene