Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Danas je u Osijeku, na tramvajskoj stanici ispred Kliničke bolnice, došlo do jednosatnog zastoja tramvaja zbog muškarca koji se prijetio da tramvaj može proći dalje samo preko njega mrtvog.


Krivac je muškarac u kasnim pedesetim, koji je stao na prugu ispred tramvaja te mu onemogućio prolaz, javlja nam naša čitateljica iz Osijeka. 

Vezani članci Gužve na naplatnoj postaji Lučko Ako krećete na put, oprez: Usporeno se vozi na čitavoj jednoj dionici autoceste A1, zbog prometne nesreće između Karlovca i Jastrebarskog kolona duga četiri kilometra Peticija građana zbog kaotičnog prometa - 2 Nastavlja se drama na Črnomercu, građani zbog nesnosnih gužvi Bandiću predali više od 700 potpisa: "Napravljen je džumbus!"

Muškarac, invalid bez noge, zaustavio je promet zbog ljutnje što mu nije oslobođeno sjedeće mjesto u prepunom tramvaju. Za taj problem okrivio je vozača.

Vikao je na sve ljude koji su mu se pokušali približiti i mahao štakama.  Neki od putnika muškarcu su, kako bi se maknuo s pruge, nudili po 100 kuna, no bezuspješno. 

Rekao je da tramvaj s tim vozačem može proći dalje samo preko njega mrtvog.

Cijeli incident izazvao je gnjev ostalih putnika, jer se sve događalo baš u vrijeme najvećih gužva kada djeca idu iz škole i djelatnici bolnice s posla. A upravo je 'zaustavljena' tramvajska linija jedina koja povezuje Zeleno Polje-Donji grad sa glavnim Trgom i Višnjevcem.

Stigla je i policija, koja je ispitala vozača, muškarca koji je zaustavio promet  te ostale vozače koji su stajali u koloni. Protiv muškarca koji je zaustavio promet bit će podnešena prekršajna prijava.

Nakon toga je vozač tramvaja morao isprazniti tramvaj i sam ga odvesti u sjedište osječkog GPP-a. 

Sigurno je da je muškarac zaustavljanjem tramvaja gradsku gužvu u Osijeku danas učinio još većom i nepodnošljivijom.