Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ŠTO RADI DORH?

Zbog Pernara pravobraniteljici za ravnopravnost spolova prijete smrću: On najavio daljnji pakleni plan

Pravobraniteljica Višnja Ljubičić suočena je s uvredama i prijetnjama zbog bivšeg živozidaša Ivana Pernara, a on najavljuje odlazak u Zambiju, gdje bi svjedočio protiv osmero hrvatskih državljana koji su posvajali djecu iz DR Konga.

Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić svakodnevno dobiva mailove s prijetnjama po život i uvrede, i to jer se obratila Državnom odvjetništvu ukazujući na to da Pernarovo ponašanje ima obilježja kaznenih djela.

"Pravobraniteljica je u obavljanju svojih poslova saznala za povrede Zakona o ravnopravnosti spolova s obilježjima kaznenih djela iz članka 325. - javno poticanje na mržnju - i članka 146. - nedozvoljena upotreba osobnih podataka - i sukladno Zakonu o ravnopravnosti spolova podnijela DORH-u prijavu protiv Pernara na daljnje nadležno postupanje", rekli su u Uredu Višnje Ljubičić i potvrdili da od podnošenja prijave kontinuirano dobiva prijetnje, piše Jutarnji list.

Premijer Andrej Plenković jučer je ponovo upozorio na govor mržnje.

Pročitajte i ovo Ivan Pernar I on je prijavio nju Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova kazneno prijavila Pernara: "Njegovo ponašanje smtramo zastrašujućim"

Državno odvjetništvo zaprimilo je prijave pravobraniteljice protiv Pernara zbog kaznenih djela nedopuštene upotrebe osobnih podataka i javnog poticanja na nasilje i mržnju, ali se o njima ne izjašnjava.

Pročitajte i ovo Ivan Pernar s predstavnikom u ambasadi Slučaj Zambija VIDEO Pernar otišao u ambasadu DR Konga u Beogradu: "Priča je postala još čudnija"

Kako je Pernar objavljivao fotografije posvojene djece i njihove majke, navodeći njezino ime uz tvrdnju da ih je posvojila s krivotvorenim dokumentima, pravnici koji se bave zaštitom djece smatraju da treba ispitati i počinjenje kaznenog djela povrede privatnosti djeteta.

Budući da DORH šuti, kao relevantno se doživljava mišljenje dvojice odvjetnika koji se u svojoj praksi nisu bavili pravima djece niti ljudskim pravima, ali tvrde da u Pernarovu ponašanju nema kaznenog djela.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene