Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

I on je prijavio nju

Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova kazneno prijavila Pernara: "Njegovo ponašanje smtramo zastrašujućim"

Ivan Pernar
Ivan Pernar Foto: Alen Medjic/Cropix
Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić, kao što je najavila, u ponedjeljak je Državnom odvjetništvu podnijela prijavu protiv bivšeg saborskog zastupnika Ivana Pernara nakon saznanja o povredama Zakona o ravnopravnosti spolova s obilježjima kaznenih djela.

Višnja Ljubičić je u ponedjeljak najavila moguću kaznenu prijavu protiv Ivana Pernara zbog njegove prijave zambijskoj policiji u slučaju Hrvata koji su osumnjičeni za trgovanje djecom.

Hina je pravobraniteljicu upitala za dodatan komentar na cijelu situaciju, u vidu okolnosti da je Pernar najavio podizanje kaznene prijave protiv nje.

Njezin Ured je odgovorio da je u obavljanju svojih poslova pravobraniteljica saznala za povrede Zakona o ravnopravnosti spolova s obilježjima kaznenih djela iz članaka "Javno poticanje na mržnju" i "Nedozvoljena upotreba osobnih podataka" Kaznenog zakona te je sukladno zakonu 13. veljače DORH-u podnijela prijavu protiv Pernara.

Pročitajte i ovo Ivan Pernar s predstavnikom u ambasadi Slučaj Zambija VIDEO Pernar otišao u ambasadu DR Konga u Beogradu: "Priča je postala još čudnija"

Zbog toga pravobraniteljica nije u mogućnosti davati daljnje komentare ni izjave, objavio je njezin Ured.

Ljubičić je u ponedjeljak rekla kako pravobraniteljica može uvijek podignuti kaznenu ili prekršajnu prijavu kada pojedini čin ili ponašanje ima elemente prekršajnog ili kaznenog djela.

''Pozivanje na procesuiranje hrvatskog građanina u drugoj državi koja ima vrlo restriktivna prava dovodi hrvatskog građanina u nepovoljan položaj gdje mu je zapriječena kazna od 30 godina do doživotnog zatvora smatramo zastrašujućim te taj je čin moguće prepoznati kao kazneno ili prekršajno djelo", rekla je tada.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna hipotetska situacija? Pernar nakon što ga je skiperica izbacila s broda: ''Odbijete seksualne nasrtaje debele, muškobanjaste žene s ortodontskim problemima..."

Pernar već danima na svom facebook profilu postavlja difamacijske objave na račun uhićenih, ali i drugih, posvojitelja djece iz Afrike.

U utorak je izvijestio kako je podnio kaznene prijave protiv svih državljana Hrvatske koji su posvojili djecu iz DR Konga, protiv svih sudaca u Hrvatskoj koji su ovjeravali posvojenja iz DR Konga, protiv Ljubičić zbog sumnje za lažno prijavljivanje kaznenog djela, te protiv saborske zastupnice Sandre Benčić zbog sprječavanja dokazivanja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene