Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Slučaj Zambija

VIDEO Pernar otišao u ambasadu DR Konga u Beogradu: "Priča je postala još čudnija"

Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić danas predaje kaznenu prijavu protiv bivšeg saborskog zastupnika Ivana Pernara. Pernar je otišao u ambasadu DR Konga u Beogradu.

Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić potvrdila nam je kako danas podnosi kaznenu prijavu protiv bivšeg saborskog zastupnika Ivana Pernara.

"Sutra u 12 pred DORH-om u Gajevoj kazneno ću prijaviti i nju i Benčićku zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela sprječavanja dokazivanja. Detaljno ću objasniti zašto to činim", odgovorio je Pernar na svom profilu nakon što je saznao da ga Ljubičić prijavljuje.

Naime, Pernaru je danima u središtu pozornosti nesretna sudbina Hrvata. Pohvalio se na Facebooku kako je zambijskim vlastima javio da je jedna od osoba koja je otišla u Zambiju posvojiti dijete - transrodna.

Do novog uhićenja Hrvata u Zambiji došlo je, kako su pisali mediji, nakon anonimne dojave iz Hrvatske.

Ivan Pernar s predstavnikom u ambasadi Poruka Ivana Pernara zambijskoj policiji (Foto: Screenshot / Facebook Ivan Pernar)

"Koliko ja razumijem, DR Kongo ne dopušta transrodnim ljudima da posvajaju djecu. Budući da je ta osoba transrodna, kako je legalno mogla posvojiti dijete u DR Kongu? Također, pitam se jesu li ostali dokumenti izdani Hrvatima koji su trenutačno u zambijskom zatvoru autentični zbog mnogo nagađanja u medijima oko toga. Hvala Vam puno", stoji u poruci koju je uputio.

No otišao je i korak dalje. Poziva i druge da učine isto.

"Molim vas sve da kontaktirate zambijsku policiju kako biste pomogli njihovu pravosuđu u rasvjetljavanju slučaja! Neka me Benčićka slobodno naziva cinkerom i drukerom jer mi je stalo do istine i poštivanja zakona", poziv je Pernara na Facebooku.

Njegovi osvrti i komentari na Facebooku naišli su na niz reakcija, a neki su rekli da će ga prijaviti policiji i DORH-u.

Pročitajte i ovo Hrvati pred sudom u Ndoli NOVI DETALJI Optužena još jedna osoba u Zambiji: "Službenica imigracije je optužena za pomaganje u pokušaju trgovanja djecom"

Otišao u ambasadu DR Konga u Beogradu

Pernar je na svojem profilu na Facebooku objavio da je danas otišao u ambasadu DR Konga u Beogradu. Objavio je video s jednim od djelatnika u toj ambasadi.

"Njihov predstavnik mi je rekao da su u DR Kongu zabranjena sva posvajanja iz stranih zemalja neovisno o tome je li netko transrodna osoba ili ne i da je nejasno kako itko može to tvrditi.

Pročitajte i ovo Hrvati pred sudom u Ndoli NOVI DETALJI Optužena još jedna osoba u Zambiji: "Službenica imigracije je optužena za pomaganje u pokušaju trgovanja djecom"

Tim odgovorom mi je cijela priča oko autentičnosti dokumenata o posvajanju postala još čudnija. Naravno, uvijek postoji mogućnost da ti papiri nisu krivotvorina, međutim kako bi mogli imati valjanje papire ako su posvajanja iz Konga zabranjena?", napisao je Pernar nakon razgovora.

Uz to će, prilikom predaje kaznene prijave protiv saborske zastupnice Sandre Benčić, zatražiti razgovor s glavnom državnom odvjetnicom Zlatom Hrvoj Šipek.

"Postavit ću pitanje u kojoj je fazi istraga u slučaju drugog člana Možemo!, Noe Kraljevića, kojeg sam također kazneno prijavio. Dubokog sam uvjerenja da gospođa Šipek nema razloga držati te predmete u ladici i vjerujem u njezino žurno, pošteno i nepristrano postupanje u ovom slučaju", napisao je Pernar.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene