Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaštita Park-šume Marjan

Zbog Fani hitna sjednica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvanaest oporbenih vijećnika u splitskome Gradskom vijeću podnijelo je pisani zahtjev za žurno sazivanje sjednice Gradskog vijeća na kojoj bi se raspravljalo o zaštiti Park-šume Marjana.

Zahtjev za sazivanjem sjednice dolazi pošto je objavljeno da nevjenčana supruga gradonačelnika Željka Keruma u toj šumi tik uz more namjerava graditi ugostiteljski objekt, zbog čega je nedavno prosvjedovalo nekoliko tisuća Splićana.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Nema otimačine' Razumije li Kerum sukob interesa? Slika nije dostupna 'Za Marjan' VIDEO: Poruka za Fani osvanula na Svetom Duji

>> VIDEO: Poruka za Fani osvanula na Svetom Duji

>> Splitsko-dalmatinska županija najavila tužbu protiv Fani Horvat

Vijećnica SDP-a Aida Batarelo rekla je kako su podnošenje tog zahtjeva potaknuli vijećnici SDP-a i HNS-a, ali su im se pridružila i tri vijećnika HDZ-a te jedan iz HSP-a i neovisni vijećnik Nikola Grabić. 'Zahtjev je potpisalo dvanaest oporbenih vijećnika, što je više od jedne trećine od 25 vijećnika u splitskome Gradskom vijeću, koliko je, po statutu, potrebno za sazivanje izvanredne sjednice u idućih 15 dana', rekla je Batarelo.

Dodala je kako je zatraženo da se na sjednici Gradskog vijeća o Park-šumi Marjanu i predstavnicima civilnih udruga omogući nazočnost i sudjelovanje u raspravi. 'Svi veliki projekti na neki način završavaju preko tvrtki gradonačelnika Keruma, njegove obitelji i prijatelja te je na taj način sukob interesa tako omasovljen u Splitu da ide ruku pod ruku s korupcijom', rekla je Batarelo.

Očito je da tu nije bilo srama da se takne naša svetinja - Park-šuma Marjan, izjavio je Kovačević.

Goran Kovačević (HNS) istaknuo je kako je svrha izvanredne sjednice splitskoga Gradskog vijeća da se oporba zajedno s javnošću senzibilizira u vezi sa stanjem u Splitu do te mjere da se zaustave daljnji pokušaji širenja poslovnog carstva gradonačelnika Keruma.

'Očito je da tu nije bilo srama da se takne naša svetinja'

Očito je da su instrumenti prostornog plana i Generalnog urbanističkog plana (GUP) rabljeni radi ostvarivanja profita određenih poduzetničkih lobija koji su u sprezi s političkim lobijima i očito je da tu nije bilo srama da se takne naša svetinja - Park-šuma Marjan, izjavio je Kovačević.

Odgovarajući na novinarska pitanja, rekao je kako će oporba na izvanrednoj sjednici Gradskog vijeća zatražiti cjelokupnu informaciju o Park-šumi Marjanu i o mogućim drugim investitorima za gradnju u njoj, a ne samo u vezi sa slučajem Fani Horvat.

Vijećnik SDP-a Darko Parić naveo je kao primjer sukoba interesa splitskoga gradonačelnika informaciju da je grad platio studiju o geodetskim podacima područja na kojemu njegova nevjenčana supruga Fani Horvat kani graditi ugostiteljski objekt. Činjenica da je grad platio nešto osobi koja živi s gradonačelnikom apsolutni je sukob interesa, istaknuo je Parić. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene