Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon što je njena izjava podigla prašinu u Hrvatskoj, redateljica Jasmila Žbanić je u razgovoru za Dnevnik Nove TV ipak pozvala premijera da ponovno dođe u BiH, ovaj put u Tuzlu.


Poznata redateljica Jasmila Žbanić u ponedjeljak je izazvala pravu buru u Hrvatskoj zamjerivši premijeru Zoranu Milanoviću što je jučer otišao u Mostar, a ne u Tuzlu, te mu poručila - 'Marš kući!'

Vezani članci Andrej Plenković Plenković se s Milanovićem ne kani sastati, a roditeljima je poručio: ''Ako je ijedna Vlada pokazala suosjećanje, pokazala je naša'' Zoran Milanović Milanović uzvratio Plenkoviću: "Da nije bilo Jadranke Kosor, ne bi ni postojao. Pozovi je na kavu"

U razgovoru s reporterkom Dnevnika Nove TV Žbanić je rekla kako je ta reakcija ipak bila prežestoka i objasnila odakle taj stav.

'Sigurno je bila prežestoka. Znate zašto? jer sam ja preživjela rat u BiH i znam kad god je Hrvatska surađivala s mafijom i nacionalistima u BiH da je u Bosni bilo teško, kad je Hrvatska surađivala s progresivnim snagama mislim da smo imali mir i da ćemo imati mir i da će Milanović uvidjeti svoju grešku i doći u BiH sa svojim socijaldemoratskom idejom', rekla nam je Žbanić u telefonskom razgovoru.

Ipak, rekla je kako premijer Milanović nije prepoznao da se u BiH trenutno odvija klasna borba, borba protiv korupcije.

'Nije došao u Tuzlu gdje su socijalni nemiri nastupili upravo zbog svega onoga što socijaldemokrat mora prepoznati', kaže Žbanić.

Poznata redateljica poručila: 'Milanoviću, marš kući!'

A evo i što mu je konkretno zamjerila.

'Nije dao ljudima nadu da će regija podržat BiH, a podržao je neke neke retrogradne sile, otišao je kod jednog naroda. Ovaj pokret je nadnacionalni, u Tuzli sve nacije sudjeluju u tome kako bi rekli - gladni smo, želimo vlast koja nije korumpirana. Došao je samo kod jednog naroda, kod jednih retrogradnih sila u BiH. Strašno razočaranja građana BiH', smatra Jasmila Žbanić.

Jasmila Žbanić pozvala je građane Hrvatske da podrže prosvjede u BiH, a premijera Milanovića da dođe.

'Posjet gospodina Milanovića bio bi jako značajan. Ja bih to pozdravila. Dobrodošao Milanoviću u Tuzlu', poručila je premijeru slavna redateljica.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju