Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Premijer bio u Mostaru

Poznata redateljica poručila: 'Milanoviću, marš kući!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
O prosvjedu u BiH oglašavaju se i tamošnji intelektualci. Jedna od njih je i redateljica Jasmila Žbanić koja nije propustila dotaknuti se posjeta premijera Zorana Milanovića Mostaru.

'Milanović je došao u Mostar, a ne u Tuzlu! Domaćin mu je bio predsjednik HDZ-a, poznat kao jedan od najvećih lopova protiv kojih se demonstranti bore!?! Kad god je Hrvatska u Bosni smirivala situaciju, a za svoje saveznike imala nacionaliste i mafiju, građani su patili, a zemlja bila rasturena! MILANOVIĆU, MARŠ KUĆI !!!', komentar je BiH redateljice Jasmile Žbanić kojeg je dala za portal H-alter.org.

Podsjećamo, predsjednik hrvatske vlade Zoran Milanović boravio je u nedjelju u Mostaru. Nakon obilaska oštećenih zgrada u nedavnim prosvjedima, izjavio je kako je doputovao u BiH dati potporu smirivanju stanja u toj zemlji.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik Spomenuo i hibridni rat Dodik opet šokira! Bošnjačkim političarima poručio da su glupi: "Najbolje je da se raziđemo, neka vam ostane 25 posto teritorija" Gordan Jandroković O Turudiću i Milanoviću Jandroković o Turudiću i Milanoviću: "To je vrlo opasno. S takvim stvarima se ne igramo"

Milanović u Mostaru: 'Prosvjedi se ne bi dogodili da je EU znala što želi u BiH'

'Ovakve situacije (nedavni prosvjedi u više gradova BiH) su pogodne za podmetanje niskih strasti, ja sam došao smirivati strasti', istaknuo je Milanović u Mostaru, dodavši kako je došao 'podignuti strasti za jednu drugu temu, a to je europska putanja BiH'.

'Neprijatelji radnika su korumpirani i bezidejni političari'

Jasmila za H-alter objašnjava kako su prosvjedi bili posve očekivani i bilo je samo pitanje dana kad će se dogoditi. 'Logično je da su prvo krenuli u Tuzli koja ima preko sto tisuća nezaposlenih osoba', komentirala je redateljica te pritom istaknula i činjenicu kako su prosvjedi po prvi put socijalnog, a ne etničkog karaktera.

'Tuzla je u ratu uspjela očuvati svoju multinacionalnost - ne samo formalno, nego suštinski. Zato se ovi prosvjedi fokusiraju na stvarne problem i nitko ovim ljudima ne može manipulirati šupljim pričama o strahu od drugog. Neprijatelji radnika su korumpirani i bezidejni političari, pljačkaši koji su doveli ljude do siromaštva', tvrdi proslavljena umjetnica.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene